Avcı Pilavı - COOK Tüketici Ürünleri

Avcı Pilavı

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1771 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 5 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Tavuk Bulyon 1 Adet
2 Pilavlık Bulgur 1 Su Bardağı
3 Biber Çarliston 12 Adet
4 Soğan 1 Adet
5 Domates Salcası 0.5 Yemek Kaşığı
6 Biber Salçası 0.5 Yemek Kaşığı

Yapım Aşamaları

1

Hazırlama: Soğan ve biber doğranır, pilavı yapacağınız tencerede yağ ile kavrulur. Bir ölçü bulgur konarak o da biraz kavrulur. Daha önce düdüklü tencerede pişen tavşan'ın yemek suyundan alınan iki ölçek suya domates ve biber salçaları eklenir (isteyen 1 veya 2 parça tavuk bulyon ekleyebilir) ve karıştırılır. Bu karışım kavrulan bulgura aktarılır.

2

Pişirme: Suyunu çekene kadar pişirilip 10 dakika demlemeye bırakılır. Afiyet Olsun... Bu tarifi sizlerle paylaşmama yardımcı olan Avcı arkadaşımız SAVAŞ EKTİRİCİ'ye teşekkür ederim.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 442.83 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 19.3 g 29%
Kolestrol 0.06 mg 0%
Sodyum 9.44 mg 0%
Toplam Karbonhidrat 56.79 g 19%
Diyet Lifi 9 mg 30%
Protein 26.28 g 53%
Kalsiyum 17.5 mg 2%
Demir 1.41 mg 8%
Potasyum 283.13 mg 8%
A Vitamini 285.75 IU 6%
B3 Vitamini 0.22 mg 1%
B6 Vitamini 2.15 mg 108%
E Vitamini 0.43 mg 1%
K Vitamini 0.95 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.