# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Tavuk Bulyon | 1 Adet |
2 | Pilavlık Bulgur | 1 Su Bardağı |
3 | Biber Çarliston | 12 Adet |
4 | Soğan | 1 Adet |
5 | Domates Salcası | 0.5 Yemek Kaşığı |
6 | Biber Salçası | 0.5 Yemek Kaşığı |
Hazırlama: Soğan ve biber doğranır, pilavı yapacağınız tencerede yağ ile kavrulur. Bir ölçü bulgur konarak o da biraz kavrulur. Daha önce düdüklü tencerede pişen tavşan'ın yemek suyundan alınan iki ölçek suya domates ve biber salçaları eklenir (isteyen 1 veya 2 parça tavuk bulyon ekleyebilir) ve karıştırılır. Bu karışım kavrulan bulgura aktarılır.
Pişirme: Suyunu çekene kadar pişirilip 10 dakika demlemeye bırakılır. Afiyet Olsun... Bu tarifi sizlerle paylaşmama yardımcı olan Avcı arkadaşımız SAVAŞ EKTİRİCİ'ye teşekkür ederim.
Kalori | 442.83 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 19.3 g | 29% |
Kolestrol | 0.06 mg | 0% |
Sodyum | 9.44 mg | 0% |
Toplam Karbonhidrat | 56.79 g | 19% |
Diyet Lifi | 9 mg | 30% |
Protein | 26.28 g | 53% |
Kalsiyum | 17.5 mg | 2% |
Demir | 1.41 mg | 8% |
Potasyum | 283.13 mg | 8% |
A Vitamini | 285.75 IU | 6% |
B3 Vitamini | 0.22 mg | 1% |
B6 Vitamini | 2.15 mg | 108% |
E Vitamini | 0.43 mg | 1% |
K Vitamini | 0.95 µg | 0% |