Avakadolu Karides - COOK Tüketici Ürünleri

Avakadolu Karides

  • Kaç Kişilik: 2
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1999 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 1 Çay Bardağı
2 Deniz Tuzu 2 Çay Kaşığı
3 Karabiber 1 Tutam
4 Maydanoz 3 Dal
5 Karides 250 Gram
6 Avakado 3 Adet
7 Biber Çarliston 1 Adet
8 Taze Soğan 1 Dal
9 Soğan 1 Adet
10 Limon 2 Adet
11 Üzüm Sirkesi 0.5 Çay Bardağı

Yapım Aşamaları

1

Karideslerin Hazırlanışı: 1 adet soğanın sadece kabuğunu, maydonoz ve yarım çay bardağı üzüm sirkesi, bir tutam karabiber ile birlikte bir tencereye koyup 10 dakikadan fazla olmamak üzere karidesleri haşlayın. Haşlanan karidesleri buzlu suda şoklayıp çıkarın.

2

Avakadonun Hazırlanışı: 1 adet avakadoyu kabuğunu soymadan ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın ve sunum yapmak için bir kenara ayırın. Diğer 2 avakadonun dış kabuklarını soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeklerini çıkardığınız bu avakadoları önce 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 2 adet limon suyu ile robottan geçirin. Sonra sırası ile karabiber, tuz, taze soğan, çarliston biber ekleyerek karıştırın.

3

Servis: Kenara ayırdığınız ikiye bölünmüş avakadoları, yukarıda hazırlamış olduğunuz iç harç ile doldurun. Üzerlerini haşlamış olduğunuz karidesler ile süsleyin. Malzemeniz artar ise şekilli kalıplar ile servis tabağınızda şık bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 999.75 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 36.53 g 55%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Kolestrol 245.63 mg 82%
Sodyum 301.78 mg 13%
Toplam Karbonhidrat 39.17 g 13%
Diyet Lifi 12.52 mg 42%
Protein 45.64 g 91%
Kalsiyum 66.11 mg 7%
Demir 6.03 mg 34%
Potasyum 1087.24 mg 31%
A Vitamini 1097.93 IU 22%
B3 Vitamini 0.44 mg 2%
B6 Vitamini 4.5 mg 225%
E Vitamini 4.71 mg 16%
K Vitamini 91.31 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.