Aşure - COOK Tüketici Ürünleri

Aşure

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 14522 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 20 dk / 60 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Aşurelik Buğday (göce) 4 Su Bardağı
2 Haşlanmış Nohut 2 Su Bardağı
3 Haşlanmış Kuru Fasulye 2 Su Bardağı
4 Kuru Kayısı 20 Adet
5 Kuru Üzüm 0.5 Su Bardağı
6 Kurutulmuş İncir 15 Adet
7 Vanilya 1 Paket
8 Sofra Tuzu 1 Tutam
9 Toz Şeker 4 Su Bardağı
10 Kuş Üzümü 0.5 Su Bardağı
11 Fındık 1 Tutam
12 Ceviz 1 Tutam
13 Tarçın 1 Tutam
14 Kuş Üzümü 1 Tutam
15 Portakal 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

2

Hazırlanışı Akşamdan buğdayı suyu berrak oluncaya kadar iyice yıkayın. Üzerini geçecek kadar su koyup 5 dakika kaynatın, kapağını kapatıp bir gece bekletin.Ertesi gün buğdaylara su ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın suyu azaldıkça sıcak su ilave edin.Sırasıyla içine haşlanmış nohutları kuru fasulyeyi koyup kaynatın.Suda beklettiğiniz kuru üzümleri süzüp ilave edin. Portakal kabuğu rendesi, kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Şekerini ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın.Kuru kayısıları, tuzu ve vanilyayı ekleyin.Aynı zamanda incirleri küçük küpler halinde doğrayın ayrı bir kapta suda haşlayın süzün ve tencereye ilave edin. Sıcak olarak kaplara paylaştırın.Soğuduktan sonra üzerlerini dilediğiniz malzemelerle süsleyip soğuk servis edin.Afiyet olsun...

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 3630.69 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 27.58 g 42%
Katı Yağ 0.1 g 1%
Sodyum 327.39 mg 14%
Toplam Karbonhidrat 834.6 g 278%
Diyet Lifi 58.53 mg 195%
Protein 79.62 g 159%
Kalsiyum 462.89 mg 46%
Demir 31.08 mg 173%
Potasyum 7264.42 mg 208%
A Vitamini 1557.25 IU 31%
B1 Vitamini 1.44 mg 96%
B2 Vitamini 0.44 mg 26%
B3 Vitamini 16181.25 mg 80906%
B6 Vitamini 0.2 mg 10%
E Vitamini 0.1 mg 0%
K Vitamini 8.5 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.