Armutlu Tart - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Armutlu Tart

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Alman Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 4058 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Tam Buğday Unu 200 Gram
2 Deniz Tuzu 1 Tutam
3 Toz Şeker 200 Gram
4 Zencefil 1 Tutam
5 Pudra Şekeri 1 Adet
6 Limon Suyu 1 Tatlı Kaşığı
7 Tereyağ 200 Gram
8 Yumurta 2 Adet
9 Kabartma Tozu 1 Paket
10 Vanilya 1 Paket
11 Buğday Nişastası 70 Gram
12 Krema 100 Mililitre
13 Badem Unu 1 Fincan

Yapım Aşamaları

1

Önce tereyagini oda sicakligina getirip ,elenmis un ,nisasta ,toz seker ,kabartma tozu vanilya,tuz ve bir yumurtayi ,karistirip yumusak bir hamur elde ediniz.Hamuru yuvarlak bir tart formunun icine yagli kagit serip hamuru icine yayiniz.Önce badem tozunu hamurun üzerine serpin,tercihen yumusak armutlari soyup dilim dilim dograyip zencefil biraz pudra sekeri ve limonla ovup hamurun üzerine esit miktarda diziniz.Önceden 180 dereceye isitilmis firinde onbes dakika pisirin.Tam pismeden disari alip bir yumurta ,krema ve pudra sekerini cirpip olusan karisimi uzerine gezdirip onbes dakika daha pisirin.Ayni tarifi mevsiminde visne ,seftali ,elma ,bögürtlen ve kayisiylada deneyebilirsiniz...

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 507.32 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 21.47 g 33%
Katı Yağ 10.29 g 51%
Kolestrol 43.13 mg 14%
Sodyum 213.07 mg 9%
Toplam Karbonhidrat 64.26 g 21%
Diyet Lifi 3.55 mg 12%
Protein 9.77 g 20%
Kalsiyum 56.29 mg 6%
Demir 1.66 mg 9%
Potasyum 188.5 mg 5%
A Vitamini 593.41 IU 12%
B6 Vitamini 0.08 mg 4%
E Vitamini 0.65 mg 2%
K Vitamini 0.02 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.