1
Önce tereyagini oda sicakligina getirip ,elenmis un ,nisasta ,toz seker ,kabartma tozu vanilya,tuz ve bir yumurtayi ,karistirip yumusak bir hamur elde ediniz.Hamuru yuvarlak bir tart formunun icine yagli kagit serip hamuru icine yayiniz.Önce badem tozunu hamurun üzerine serpin,tercihen yumusak armutlari soyup dilim dilim dograyip zencefil biraz pudra sekeri ve limonla ovup hamurun üzerine esit miktarda diziniz.Önceden 180 dereceye isitilmis firinde onbes dakika pisirin.Tam pismeden disari alip bir yumurta ,krema ve pudra sekerini cirpip olusan karisimi uzerine gezdirip onbes dakika daha pisirin.Ayni tarifi mevsiminde visne ,seftali ,elma ,bögürtlen ve kayisiylada deneyebilirsiniz...
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
507.32 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
21.47 g |
33% |
Katı Yağ |
10.29 g |
51% |
Kolestrol |
43.13 mg |
14% |
Sodyum |
213.07 mg |
9% |
Toplam Karbonhidrat |
64.26 g |
21% |
Diyet Lifi |
3.55 mg |
12% |
Protein |
9.77 g |
20% |
Kalsiyum |
56.29 mg |
6% |
Demir |
1.66 mg |
9% |
Potasyum |
188.5 mg |
5% |
A Vitamini |
593.41 IU |
12% |
B6 Vitamini |
0.08 mg |
4% |
E Vitamini |
0.65 mg |
2% |
K Vitamini |
0.02 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.