# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Esmer Şeker | 50 Gram |
2 | Pudra Şekeri | 1 Tatlı Kaşığı |
3 | Limon Suyu | 1 Tatlı Kaşığı |
4 | Badem | 2 Yemek Kaşığı |
5 | Armut | 2 Adet |
6 | Margarin | 2 Yemek Kaşığı |
7 | Kuru Kayısı | 0.5 Su Bardağı |
8 | Baklavalık Yufka | 8 Yaprak |
9 | Kayısı Kompostosu | 2 Yemek Kaşığı |
10 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlama: Armutların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Kuru kayısıları, konserve kayısıları ve armutları kare şeklinde doğradıktan sonra bir tencereye alın. Limon suyunu, esmer şekeri ilave edip 5-6 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın. Kavrulmuş bademleri doğrayıp ilave edin. Oda sıcaklığındaki margarini tamamen eritin. Tezgahın üzerine baklava yufkalarınızın genişliğinde COOK Yağlı Pişirme Kağıdı serip kağıdı hafifçe yağlayın. Her bir baklava yaprağını fırçayla yağlayıp üst üste koyun. Ruloyu sarmaya başlayacağınız kısma yakın meyveli karışımı yerleştirin ve sarın. Yağlı kağıt, yufkaların tezgaha yapışmamasına ve rulonun rahatça katlanmasına yardımcı olacak. Bu işlemi yaparken bir tarafı sıkıca tutup, diğer taraftan karışımın dökülmemesi için spatulayla destek yapın.
Pişirme: Karışımı sıkıca sardıktan sonra her tarafına fırçayla yağ sürün. Ruloyu sararken yardım aldığınız yağlı kağıdınızı bu sefer fırın tepsinize koyup önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra pudra şekeri serpip baklava dilimleri şeklinde servis yapın. Afiyet Olsun.
Kalori | 405.04 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 9.41 g | 14% |
Katı Yağ | 0.61 g | 3% |
Doymamış Yağ | 0.5 g | 5% |
Sodyum | 473.26 mg | 20% |
Toplam Karbonhidrat | 74.08 g | 25% |
Diyet Lifi | 1.49 mg | 5% |
Protein | 10.59 g | 21% |
Kalsiyum | 47.38 mg | 5% |
Demir | 4.22 mg | 23% |
Potasyum | 325.05 mg | 9% |
A Vitamini | 149.03 IU | 3% |
B3 Vitamini | 431.5 mg | 2158% |
E Vitamini | 0.3 mg | 1% |
K Vitamini | 0.22 µg | 0% |