Arap Aşı - COOK Tüketici Ürünleri

Arap Aşı

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 14302 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 45 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Ayçiçek Yağı 1 Litre
2 Un 1 Kilogram
3 Sofra Tuzu 2 Çay Kaşığı
4 Kekik 1 Çay Kaşığı
5 Su 2 Su Bardağı
6 Kuru Fasulye 250 Gram
7 Nohut 250 Gram
8 Soğan 1 Adet
9 Erik 500 Gram
10 Tavşan Eti 500 Gram

Yapım Aşamaları

1

sos için tencereye yagı koy soganı ve eti kavur slçasını ver suyunuda ver haşlanmış nohut fasulyeyide attıktan sonra ayrı tencerede haşlanmış ekşi suyu alınmış olan erigin suyunuda vertatlandır kaynasın sos etler piştikten sonra kenara al ayrı bir tencereye yagı koy 1litre suyunu ver tuzda ver yavaş yavaş unu yedirrerek ver çırmateliyle karıştırarak dibine tutturmadan koyulaştımı iyicem baklava tepsi veya kektepside olur tabanını az yagla yapışmaması için yada yalı kagıtta olur dökün yapılan unlu karışımı sogutun donsun ve baklava dilimi şeklinde küp kesin tabaga koyun çukur yemek tabaklarına sonra üzerine ocakta yaptıgımızetli sosu veri afiyetle yeyin

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1787.86 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 1115.18 g 1690%
Katı Yağ 0.01 g 0%
Kolestrol 0.03 mg 0%
Sodyum 244.88 mg 10%
Toplam Karbonhidrat 28.34 g 9%
Protein 37.03 g 74%
Kalsiyum 7.56 mg 1%
Demir 0.47 mg 3%
Potasyum 41.65 mg 1%
A Vitamini 152.51 IU 3%
B3 Vitamini 0.11 mg 1%
B6 Vitamini 1 mg 50%
E Vitamini 52.21 mg 174%
K Vitamini 0.08 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.