1
sos için tencereye yagı koy soganı ve eti kavur slçasını ver suyunuda ver haşlanmış nohut fasulyeyide attıktan sonra ayrı tencerede haşlanmış ekşi suyu alınmış olan erigin suyunuda vertatlandır kaynasın sos etler piştikten sonra kenara al ayrı bir tencereye yagı koy 1litre suyunu ver tuzda ver yavaş yavaş unu yedirrerek ver çırmateliyle karıştırarak dibine tutturmadan koyulaştımı iyicem baklava tepsi veya kektepside olur tabanını az yagla yapışmaması için yada yalı kagıtta olur dökün yapılan unlu karışımı sogutun donsun ve baklava dilimi şeklinde küp kesin tabaga koyun çukur yemek tabaklarına sonra üzerine ocakta yaptıgımızetli sosu veri afiyetle yeyin
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
1787.86 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
1115.18 g |
1690% |
Katı Yağ |
0.01 g |
0% |
Kolestrol |
0.03 mg |
0% |
Sodyum |
244.88 mg |
10% |
Toplam Karbonhidrat |
28.34 g |
9% |
Protein |
37.03 g |
74% |
Kalsiyum |
7.56 mg |
1% |
Demir |
0.47 mg |
3% |
Potasyum |
41.65 mg |
1% |
A Vitamini |
152.51 IU |
3% |
B3 Vitamini |
0.11 mg |
1% |
B6 Vitamini |
1 mg |
50% |
E Vitamini |
52.21 mg |
174% |
K Vitamini |
0.08 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.