Antepfıstıklı Kek - COOK Tüketici Ürünleri

Antepfıstıklı Kek

  • Kaç Kişilik: 6
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 6854 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 30 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Ayçiçek Yağı 1 Su Bardağı
2 Un 3 Su Bardağı
3 Toz Şeker 2 Çay Bardağı
4 Kakao 3 Çorba Kaşığı
5 Fındık 1 Çay Bardağı
6 Antep Fıstığı 1 Çay Bardağı
7 Yağlı İnek Sütü 1 Su Bardağı
8 Yumurta 3 Adet
9 Kabartma Tozu 1 Adet
10 Damla Çikolata 1 Çay Bardağı
11 Vanilya 1 Paket
12 Buğday Nişastası 1 Adet
13 Krem şanti 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

yice çırptığınız yumurta ve tozşekere, içine vanilyası karıştırılmış unu ekleyip, kek hamurunu hazırlayın. Hamuru 20 ve 30 cm çapında yağlanmış iki kalıba paylaştırıp, 170 derecede pişirin. Büyük keki henüz sıcakken derin, yuvarlak bir kaseye döşeyin. Krem şantiyi ve sütü çırpın. Katılaşınca fındık, fıstık, damla çikolatayı karıştırıp, kekin üstüne doldurun. Küçük keki üzerine kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin. Toz şeker, nişasta,kakao ve suyu karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin. Ilınıncaya dek mikserle çırpın. Buzdolabında bekleyen keki servis tabağına çevirin. Üzerine bu sosu dökerek servis yapın.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 1142.46 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 307.34 g 466%
Katı Yağ 1.02 g 5%
Sodyum 156.56 mg 7%
Toplam Karbonhidrat 82.88 g 28%
Diyet Lifi 1.25 mg 4%
Protein 24.42 g 49%
Kalsiyum 51.94 mg 5%
Demir 0.46 mg 3%
Potasyum 193.28 mg 6%
A Vitamini 42 IU 1%
E Vitamini 13.92 mg 46%
K Vitamini 0.05 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.