1
yice çırptığınız yumurta ve tozşekere, içine vanilyası karıştırılmış unu ekleyip, kek hamurunu hazırlayın. Hamuru 20 ve 30 cm çapında yağlanmış iki kalıba paylaştırıp, 170 derecede pişirin. Büyük keki henüz sıcakken derin, yuvarlak bir kaseye döşeyin. Krem şantiyi ve sütü çırpın. Katılaşınca fındık, fıstık, damla çikolatayı karıştırıp, kekin üstüne doldurun. Küçük keki üzerine kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin. Toz şeker, nişasta,kakao ve suyu karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin. Ilınıncaya dek mikserle çırpın. Buzdolabında bekleyen keki servis tabağına çevirin. Üzerine bu sosu dökerek servis yapın.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
1142.46 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
307.34 g |
466% |
Katı Yağ |
1.02 g |
5% |
Sodyum |
156.56 mg |
7% |
Toplam Karbonhidrat |
82.88 g |
28% |
Diyet Lifi |
1.25 mg |
4% |
Protein |
24.42 g |
49% |
Kalsiyum |
51.94 mg |
5% |
Demir |
0.46 mg |
3% |
Potasyum |
193.28 mg |
6% |
A Vitamini |
42 IU |
1% |
E Vitamini |
13.92 mg |
46% |
K Vitamini |
0.05 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.