Aktapot Sogüş Zeytin Yagında Marin - COOK Tüketici Ürünleri

Aktapot Sogüş Zeytin Yagında Marin

  • Kaç Kişilik: 10
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 9573 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 60 dk / 90 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sızma Zeytin Yağı 1 Litre
2 Sofra Tuzu 1 Çorba Kaşığı
3 Limon Suyu 1 Adet
4 Ahtapot 2 Adet
5 Üzüm Sirkesi 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

aktabotları şokluysa çözdürüp iyicen mermer tezgahta dövün iyicem dövünki yumuşak olsun sonra tencereye koy su sirke limonsuyu koy sarmısakta kaynasın 1 şişe normal soda o yoksa 2 kaşık cep sodası at kaynat pişsin ayrı bir kaba tuz limon suyu taze sık sonra yag koyup dursun aktapotlar piştikten sonra soyup julyen dograyıp limonlu sosla iyicem harmanlayıp 2 3 saat dinlensin

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 957.31 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 12.5 g 19%
Sodyum 391.64 mg 16%
Protein 7.5 g 15%
Kalsiyum 1.06 mg 0%
Potasyum 0.4 mg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.
Click to access the login or register cheese