Acı Soslu Tavuk Izgara - COOK Tüketici Ürünleri

Acı Soslu Tavuk Izgara

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Osmanlı Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1269 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Domates 5 Adet
2 Sofra Tuzu 2 Çay Kaşığı
3 Kekik 2 Çay Kaşığı
4 Tavuk Gögüs 4 Adet
5 Meksika Biber 250 Gram
6 Soğan 2 Adet
7 Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı
8 Kapari 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

tavuk ggüslerini kasapta ızgaralık açtırıp soslatın sonra tavada sosunu yapmaya paşlayalım önce soganları yarım julyen dogra tavaya at kavurmaya başla sonra biberleride at dometesleri kabuklarını soy onlarıda dogra at karıştır sarmısakta 2diş dogra at kaparisinide at tatlandır 1 su bardagı su ver kaynamaya başlasın kısık ateşte sonra dinlenmeye bırak tavukları kızart borsuyonla ve sosunu sıcak olarak servisle üzerine ver tavugun

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 317.46 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 22.48 g 34%
Katı Yağ 0.09 g 0%
Kolestrol 0.44 mg 0%
Sodyum 1417.99 mg 59%
Toplam Karbonhidrat 5.99 g 2%
Diyet Lifi 1.31 mg 4%
Protein 25.72 g 51%
Kalsiyum 56.75 mg 6%
Demir 3.17 mg 18%
Potasyum 569.67 mg 16%
A Vitamini 2059.39 IU 41%
B1 Vitamini 0.06 mg 4%
B2 Vitamini 0.06 mg 4%
B3 Vitamini 0.6 mg 3%
B6 Vitamini 4.17 mg 209%
E Vitamini 3 mg 10%
K Vitamini 0.1 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.