1
etli kısım için eti sıvı yağda kavurun.etin rengi değişince soğan ve sarımsağı ilave edip kavurun.defne yaprağını da koyup karıştırın.üzerine su koyup suyu çekene kader pişirin.pilav için pirinci tereyağda kavurun.pirinçler tane tane olunca suyunu ilave edin.kapağını kapatıp pişmeye bırakın.YEŞİL PİLAV için ;pişen pilavın 3 te birine,dereotu ve maydanozo katarak karıştırın.SARI PİLAV İÇİN;safranı suda biraz bekleterek renginin çıkmasını bekleyin.pişen pilavın 3 te birini alın ve safranı içine katın.pilavlar hazırlandıktan sonra kek kalıbının altına sade pilav ,üzerine nohut,daha sonrada sarı pilav ve mısır serpilir.en üst kata yeşil pilavı da ekleyip servis tabağını ters çevirin.üzerine eti dökerek servis yapın.afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
845.43 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
64.79 g |
98% |
Katı Yağ |
2.07 g |
10% |
Kolestrol |
6.41 mg |
2% |
Sodyum |
9794.18 mg |
408% |
Toplam Karbonhidrat |
124.75 g |
42% |
Diyet Lifi |
6.46 mg |
22% |
Protein |
32.98 g |
66% |
Kalsiyum |
163.94 mg |
16% |
Demir |
3.51 mg |
20% |
Potasyum |
79.58 mg |
2% |
A Vitamini |
2003.29 IU |
40% |
B3 Vitamini |
0.18 mg |
1% |
B6 Vitamini |
1.65 mg |
83% |
E Vitamini |
2.95 mg |
10% |
K Vitamini |
109.38 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.