3 Renkli Pilav - COOK Tüketici Ürünleri

3 Renkli Pilav

  • Kaç Kişilik: 5
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 4227 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 45 dk / 0 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Ayçiçek Yağı 3 Çorba Kaşığı
2 Sofra Tuzu 1 Adet
3 Defne Yaprağı 2 Dal
4 Dereotu 0.5 Demet
5 Maydanoz 0.5 Demet
6 Baldo Pirinç 3 Su Bardağı
7 Su 1 Litre
8 Tereyağ 3 Çorba Kaşığı
9 Nohut 1 Su Bardağı
10 Mısır 1 Su Bardağı
11 Sarımsak 2 Diş
12 Taze Soğan 6 Adet
13 Gümüş Soğan 1 Adet
14 Kuzu Kuşbaşı 250 Gram
15 Safran 1 Tutam

Yapım Aşamaları

1

etli kısım için eti sıvı yağda kavurun.etin rengi değişince soğan ve sarımsağı ilave edip kavurun.defne yaprağını da koyup karıştırın.üzerine su koyup suyu çekene kader pişirin.pilav için pirinci tereyağda kavurun.pirinçler tane tane olunca suyunu ilave edin.kapağını kapatıp pişmeye bırakın.YEŞİL PİLAV için ;pişen pilavın 3 te birine,dereotu ve maydanozo katarak karıştırın.SARI PİLAV İÇİN;safranı suda biraz bekleterek renginin çıkmasını bekleyin.pişen pilavın 3 te birini alın ve safranı içine katın.pilavlar hazırlandıktan sonra kek kalıbının altına sade pilav ,üzerine nohut,daha sonrada sarı pilav ve mısır serpilir.en üst kata yeşil pilavı da ekleyip servis tabağını ters çevirin.üzerine eti dökerek servis yapın.afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 845.43 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 64.79 g 98%
Katı Yağ 2.07 g 10%
Kolestrol 6.41 mg 2%
Sodyum 9794.18 mg 408%
Toplam Karbonhidrat 124.75 g 42%
Diyet Lifi 6.46 mg 22%
Protein 32.98 g 66%
Kalsiyum 163.94 mg 16%
Demir 3.51 mg 20%
Potasyum 79.58 mg 2%
A Vitamini 2003.29 IU 40%
B3 Vitamini 0.18 mg 1%
B6 Vitamini 1.65 mg 83%
E Vitamini 2.95 mg 10%
K Vitamini 109.38 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.