# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Kars Gravyer Peyniri | 2 Kahve Fincanı |
2 | Zeytin Yağı | 2 Yemek Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 0.5 Tatlı Kaşığı |
4 | Hindistan Cevizi | 1 Tutam |
5 | Karabiber | 1 Tutam |
6 | Beyaz Şarap | 2 Kahve Fincanı |
7 | Dolma Biber | 1 Adet |
8 | Patates | 3 Adet |
9 | Sarımsak | 0.5 Adet |
10 | Mezgit | 250 Gram |
11 | Yumurta | 4 Adet |
12 | Margarin | 1 Çorba Kaşığı |
13 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
14 | Kuru Soğan | 1 Adet |
15 | Çırpma Teli | 1 Adet |
16 | Çırpma Kasesi | 1 Adet |
Ön Hazırlık: Patateslerin kabuklarını soyun, haşlayın ve minik minik doğrayın. Dolmalık biberi zar şeklinde doğrayın, gravyer peynirini 2 kahve fincanını dolduracak şekilde rendeleyin, yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın ve soğanı doğrayın.
Hazırlanışı: Balıkları minik minik doğrayın. Tencerenin içerisine margarini koyun ve eritin. Doğradığınız balıkları içerisine atın. Soğan ve yeşil biberi ve zeytinyağını ilave edin ve karıştırın. Karıştırdıktan sonra beyaz şarabı ve tuzu da ilave edin ve 7 dakika kaynatın.
Süzme: Bir kevgir yardımı ile haşladığımız balıkların suyunu süzüyoruz. Çünkü bu suyu daha sonra patatesleri sotelerken kullanacağız. Süzdüğümüz balıkları bir kenara bekletin.
Hazırlanışı (devam): Ayırdığımız suyun üzerine haşladığımız ve doğradığımız patatesleri ekliyoruz ve bir miktar kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra patatesleri iyice balık suyunu emmesi için tencere içerisinde eziyoruz.
Süzdüğümüz balıkları bir kabın içerisine alın ve üzerine yumurta sarısı, hindistan cevizi, sarımsakları (doğradıktan sonra), rendelediğimiz gravyer peynirini ekliyoruz ve bir tel yardımı ile iyice karıştırıyoruz. Patatesleri de kaba ilave edip çırpma teli yardımı ile oluşan harcı iyice karıştırıyoruz.
Köpük Yapılması: Ayrı bir kaseye beyazını ayırdığımız yumurtaları koyuyoruz. Çok az tuz ilave edip çırpma işlemine başlıyoruz. Yumurta akını iyice köpürtüyoruz.
Yaptığımız köpüğü oluşturduğumuz balık harcına ilave ediyoruz. Ancak köpüğünü yok etmeden yavaş hareketler ile köpüğü iyice harca yediriyoruz. Eğer köpüğünü kaybedersek suflemiz kabarmayacaktır.
Pişirme: Sufle kablarını COOK Yağlı Pişirme Kağıdı ile kaplayın. Hazırladığımız sufleleri sufle kabına bir kaşık yardımı ile dolduruyoruz. Daha önceden ısttığımız fırına sufleleri koyuyoruz ve 180C de 20 dakika pişiriyoruz.
Servis: Fırından çıkardığınız sufleleri istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Kalori | 639.12 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 18.34 g | 28% |
Katı Yağ | 0.53 g | 3% |
Doymamış Yağ | 0.5 g | 5% |
Kolestrol | 29.33 mg | 10% |
Sodyum | 697.54 mg | 29% |
Toplam Karbonhidrat | 34.04 g | 11% |
Diyet Lifi | 0.42 mg | 1% |
Protein | 38.6 g | 77% |
Kalsiyum | 74.07 mg | 7% |
Demir | 2.84 mg | 16% |
Potasyum | 1466.36 mg | 42% |
A Vitamini | 877.46 IU | 18% |
B3 Vitamini | 1.46 mg | 7% |
B6 Vitamini | 6.12 mg | 306% |
B12 Vitamini | 0.5 µg | 0% |
E Vitamini | 3.78 mg | 13% |
K Vitamini | 2.58 µg | 0% |