# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
2 | Karabiber | 1 Tutam |
3 | Maydanoz | 2 Dal |
4 | Limon Suyu | 2 Yemek Kaşığı |
5 | Tereyağ | 0.5 Su Bardağı |
6 | Uskumru | 1100 Gram |
7 | Hardal | 2 Yemek Kaşığı |
8 | Ispanak | 225 Gram |
9 | Limon | 1 Adet |
Balıkların Hazırlanışı: İçi temizlenmiş olan 4 adet yaklaşık her biri 275 gr. kadar olan uskumruları keskin bir bıçak ile önce kafasını daha sonra kuyruğunu kesin. Balığın derisi tezgaha gelecek şekilde koyun ve açın. İçindeki kılçığı hafifçe bir elinizle yan tarafından tutup diğer elinizle çekin. Uskumruları tekrar kapatıp derilerinden 3 çizik atın. Tuz ve karabiber serpin.
Limonlu Hardallı Sosun Hazırlanışı: Erimiş tereyağını, hardal, 1 adet limon kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz, biraz tuz ve biraz karabiberi karıştırın.
Pişirme: Uskumruları ızgara tavasına yerleştirip üzerlerine fırça yardımı ile biraz hazırlamış olduğunuz sostan sürün. Sonra iyice pişene kadar ara sıra sostan sürerek her iki yüzlerini de ızgara edin.
Servis: Ispanak yapraklarını geniş bir tabağa dizip üzerlerine uskumruları dizin. Sosunuzun kalanını üzerine ekleyip servis yapın. Afiyet olsun
Kalori | 594.99 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 34.64 g | 52% |
Katı Yağ | 8.58 g | 43% |
Kolestrol | 26.61 mg | 9% |
Sodyum | 479.36 mg | 20% |
Toplam Karbonhidrat | 5.29 g | 2% |
Diyet Lifi | 0.03 mg | 0% |
Protein | 66.28 g | 133% |
Kalsiyum | 17.22 mg | 2% |
Demir | 0.86 mg | 5% |
Potasyum | 168.94 mg | 5% |
A Vitamini | 1017.47 IU | 20% |
B3 Vitamini | 0.39 mg | 2% |
B6 Vitamini | 3.6 mg | 180% |
E Vitamini | 1.09 mg | 4% |
K Vitamini | 17.77 µg | 0% |