1
Kabakları rendeleyip, küp küp doğranmış soğan ile biraz kavurun. Kabaklar soğuduktan sonra, ayrı bir kapta, kabaklarla birlikte, minik minik doğranmış dereotu, maydanoz, nane ve taze soğan ile karıştırın. Karışıma 3 yumurta ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra sütü ilave edin ve1 adet yufkayı da minik parçalar halinde parçalayarak azar azar ekleyip karıştırın. Beyaz peynir, kaşar peynir, tulum peyniri, ya da dolabınızda azar azar kalmış peynirlerden arzu ettiklerinizi de ekleyin. İçine tuz ve karabiber serpin. Cam pyrex bir kaba biraz ayçiçek yağı sürüp, karışımı içine dökün. 15 dakika kadar beklettikten sonra, üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 150 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
233.57 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
19.64 g |
30% |
Katı Yağ |
0.01 g |
0% |
Kolestrol |
0.22 mg |
0% |
Sodyum |
417.99 mg |
17% |
Toplam Karbonhidrat |
13.05 g |
4% |
Diyet Lifi |
1.41 mg |
5% |
Protein |
11.24 g |
22% |
Kalsiyum |
216.6 mg |
22% |
Demir |
1.28 mg |
7% |
Potasyum |
448.26 mg |
13% |
A Vitamini |
2959.79 IU |
59% |
B1 Vitamini |
0.05 mg |
3% |
B2 Vitamini |
0.16 mg |
9% |
B3 Vitamini |
0.11 mg |
1% |
B5 Vitamini |
0.12 mg |
1% |
B6 Vitamini |
1.12 mg |
56% |
B12 Vitamini |
0.18 µg |
0% |
E Vitamini |
0.79 mg |
3% |
K Vitamini |
69.01 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.