1
genelde bu kavak mantarı kçürük kavak diplerinde olur çok lezzetlidir bu mantarın tazede yenir yapılışı soganları kuşmaşı dogra ve tencereye sıvıyag koy kavur sonra içine kuşbaşı dogranmış etleri at kavurduktan sonra salçasını ver suyunuda at kaynattıktan sonra mantarlarıda atıp 5 10 dk pişir servis et
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
124.21 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
2.79 g |
4% |
Katı Yağ |
0.03 g |
0% |
Kolestrol |
0.1 mg |
0% |
Sodyum |
206.34 mg |
9% |
Toplam Karbonhidrat |
23.48 g |
8% |
Diyet Lifi |
8.5 mg |
28% |
Protein |
14.1 g |
28% |
Kalsiyum |
48.97 mg |
5% |
Demir |
1.48 mg |
8% |
Potasyum |
1059.29 mg |
30% |
A Vitamini |
452.25 IU |
9% |
B3 Vitamini |
0.35 mg |
2% |
B6 Vitamini |
3.5 mg |
175% |
E Vitamini |
0.63 mg |
2% |
K Vitamini |
0.43 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.