# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Domates | 1 Adet |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Karabiber | 1 Tutam |
4 | Baldo Pirinç | 2 Su Bardağı |
5 | Su | 3 Su Bardağı |
6 | Tereyağ | 2 Yemek Kaşığı |
7 | Dana Kuşbaşı | 750 Gram |
8 | Soğan | 1 Adet |
Taskebabının Hazırlanması: Kuşbaşı etinizi, rendelenmiş soğan ve domates ile birlikte düdüklü tencereye koyup 1 bardak su, arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ilave ettikten sonra 25 dakika kadar pişiriniz.
Pilavın Hazırlanması: 2 su bardağı pirinci 20 dakika kadar ılık suda ıslatıp yıkayıp süzün. Pilav tencerenize 2 yemek kaşığı tereyağ koyup eritin. Taskebabının etlerini kevgir ile tencerenin altına yerleştirin. Üzerine pirinci koyup kaşığın arkası ile etlerin üzerine yayın. 2 bardak pirince 3 bardak su kullanacağız. Bunun bir bardağını düdüklü tenceredeki etin suyundan 2 bardağını da içme suyu olarak kullanalım. Pirincin şeklini bozmadan tencerenin kenarından yavaşca daire çizerek dökelim. 5 dakika orta ateşte 5 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra 20 dakika demlenmeye bırakalım.
Servis: Servis tabağınızı tencerenin üstüne kapatıp tencereyi ters çevirerek şeklini bozmadan tabağa alın. Afiyet Olsun.
Kalori | 629.06 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 32.6 g | 49% |
Katı Yağ | 1.37 g | 7% |
Kolestrol | 4.34 mg | 1% |
Sodyum | 282.98 mg | 12% |
Toplam Karbonhidrat | 64.43 g | 21% |
Diyet Lifi | 0.05 mg | 0% |
Protein | 37.92 g | 76% |
Kalsiyum | 11.84 mg | 1% |
Demir | 0.49 mg | 3% |
Potasyum | 136.29 mg | 4% |
A Vitamini | 519.91 IU | 10% |
B1 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
B3 Vitamini | 0.21 mg | 1% |
B6 Vitamini | 1.63 mg | 82% |
E Vitamini | 0.66 mg | 2% |
K Vitamini | 1.09 µg | 0% |