1
Soslu Susamlı Tavuk
Tavuk göğsünü parmak gibi doğrayın. Üzerine tuzu, karabiberi ve dilediğiniz baharatları (toz kırmızı biber, kekik olabilir) atıp harmanlayın. Ayrı bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Unu, nişastayı ve kabartma tozunu döküp, çırpın. Tuzunu ve kıvamını ayarlayacak kadar suyu ilave edin. Tavukları önce bu sosa batırın.
Sonra susama bulayın ve bir tabağa alın. Hazırladığınız tavukları kızgın sıvı yağda kızartın. Servis tabağına yeşillikleri elinizle parçalayarak koyun. Üzerine kızarttığınız susamlı tavukları alarak servis edin. Afiyet olsun..
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
1739.06 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
907.38 g |
1375% |
Sodyum |
833.39 mg |
35% |
Toplam Karbonhidrat |
163.4 g |
54% |
Protein |
29.69 g |
59% |
Kalsiyum |
12.11 mg |
1% |
Demir |
0.42 mg |
2% |
Potasyum |
117.78 mg |
3% |
A Vitamini |
3.74 IU |
0% |
E Vitamini |
41.6 mg |
139% |
K Vitamini |
2.11 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.