# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sızma Zeytin Yağı | 3 Çorba Kaşığı |
2 | Riviera Zeytin Yağı | 1 Kahve Fincanı |
3 | Un | 1 Çorba Kaşığı |
4 | Dereotu | 2 Tutam |
5 | Limon Suyu | 1 Çorba Kaşığı |
6 | Su | 500 Mililitre |
7 | Su | 2 Su Bardağı |
8 | Teflon Tencere | 1 Adet |
9 | Bezelye | 1 Çay Bardağı |
10 | Havuç | 1 Adet |
11 | Patates | 1 Adet |
12 | Kesme Şeker | 5 Adet |
13 | Enginar Kalbi | 5 Adet |
14 | Kuru Soğan | 1 Adet |
15 | Sodyumu Azaltılmış Tuz | 1 Çay Kaşığı |
Hazırlama: Derin bir kaba,yarım litre suyu, limonsuyunu ve unu koyup karıştıralım ve enginarları bu suya koyup bekletelim.Biz bu esnada havuç , patates ve soğanı minik küpler halinde doğrayalım.
Pişirme: Enginarları pişireceğimiz yayvan bir tencereye 1 fincan riviera zeytinyağı döküp önce soğanı ve tuzu koyup birkaç daikka pembeleşmeden kavuralım hemen arkasından havucu ve sonra patatesi ve şekerleri de atıp soteleyelim en son bezelyeyi ve bir tutam kıyılmış dereotunu katalım ve suda beklettiğimiz enginarları da ters çevirip yerleştirelim.Suyunu da ekleyerek önce kaynayana kadar yüksek ısıda kaynayınca kısığa alıp bekletme suyundan 2-3 kaşık ekleyip 25-30 dakika pişirelim.Enginarları dikkatlice bir servis tabağına alıp içlerine sebze harcından dolduralım ve soğuması için bırakalım.Oda sıcaklığına geldiğinde üzerine önce sızma zeytin yağı gezdirip kıyılmış bir tutam dereotuyla süsleyelim.Oda sıcaklığında veya soğuk olarak servis edelim.Afiyet olsun…
Kalori | 678.62 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 10.86 g | 16% |
Kolestrol | 0.34 mg | 0% |
Sodyum | 123.53 mg | 5% |
Toplam Karbonhidrat | 131.83 g | 44% |
Diyet Lifi | 0.28 mg | 1% |
Protein | 9.16 g | 18% |
Kalsiyum | 11.6 mg | 1% |
Demir | 0.52 mg | 3% |
Potasyum | 530.39 mg | 15% |
A Vitamini | 4383.55 IU | 88% |
B1 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
B3 Vitamini | 1.53 mg | 8% |
B6 Vitamini | 11 mg | 550% |
E Vitamini | 3.93 mg | 13% |
K Vitamini | 0.6 µg | 0% |