1
Fırın tepsisini COOK yağlı pişirme kağıdı ile kaplayın. 8 adet elma büyüklüğündeki pancarları, kabuklarını soymadan, yaklaşık 45 dakika kadar fırında pişirin. Pişerken, kontrol etmek amacıyla, sivri bir bıçak yardımı ile pancarları delerek pişip pişmediğini kontrol edin. Piştikten sonra, biraz ılınınca pancarların kabuklarını soyun. Bu esnada üzerinizin leke olmaması için mutfak önlüğünüzü ve ellerinize pancar suyunun bulaşmaması için COOK kullan-at eldivenlerinizi takmayı unutmayın. Kabukları soyulmuş pancarları rendeleyin. Diğer tarafta, 1 demet maydanozu minik minik kıyın ve rendelenmiş pancara ekleyin. Rendelenmiş sarımsak, balsamik sirke, limon, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. İstenirse üzerine tekrar maydanoz koyabilirsiniz. Pancar salatanız servise hazırdır. Ben, servis için, daha dekoratif olması açısından küçük bir kaseyi kalıp olarak kullandım. AFİYET OLSUN....
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
98.33 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
1.98 g |
3% |
Katı Yağ |
0.02 g |
0% |
Sodyum |
222.84 mg |
9% |
Toplam Karbonhidrat |
18.95 g |
6% |
Diyet Lifi |
0.45 mg |
2% |
Protein |
3.26 g |
7% |
Kalsiyum |
24.45 mg |
2% |
Demir |
0.93 mg |
5% |
Potasyum |
22.3 mg |
1% |
A Vitamini |
937.89 IU |
19% |
B6 Vitamini |
0.05 mg |
3% |
E Vitamini |
0.33 mg |
1% |
K Vitamini |
183.29 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.