# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Light Beyaz Peynir | 1 Dilim |
2 | Sızma Zeytin Yağı | 2 Çorba Kaşığı |
3 | Karabiber | 1 Tutam |
4 | Maydanoz | 1 Dal |
5 | Sarımsak | 1 Diş |
6 | Yumurta | 4 Adet |
7 | Sodyumu Azaltılmış Tuz | 1 Tutam |
Hazırlama: Haşladığınız yumurtaları soyun ve dikkatlice "enlemesine" kesin(8 adet elips şeklinde yarım yumurta olacak şekilde)Beyazlarını yırtmadan içlerinden sarılarını çıkarıp bir tabağa alın ve sarımsağı bir sıkacakla ezip ekleyin.Sızma zeytinyağı,peyniri ve tuzu da ekleyip bir çatal yardımıyla malzemeleri ezerek karıştırın.Karışım hazır olunca ceviz büyüklüğünde toplar yapıp her bir yarım yumurta beyazı içine koyun ve bir servis tabağına yerleştirin.Üzerlerine karabiber ektikten sonra birer de maydanoz yaprağı saplayın.Yumurta dolmalarınız servise hazır.Afiyet olsun...
Pişirme: Yumurtaları bir kaserolde 7-8 dakika haşlayın ve soğumaya bırakın.
Kalori | 260.29 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 1.51 g | 2% |
Sodyum | 369.92 mg | 15% |
Toplam Karbonhidrat | 2.17 g | 1% |
Diyet Lifi | 0.05 mg | 0% |
Protein | 8.99 g | 18% |
Kalsiyum | 60.68 mg | 6% |
Demir | 0.43 mg | 2% |
Potasyum | 220.99 mg | 6% |
A Vitamini | 44.78 IU | 1% |
B6 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
B12 Vitamini | 0.13 µg | 0% |
K Vitamini | 9.6 µg | 0% |