# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Deniz Tarağı | 4 Adet |
2 | Zeytin Yağı | 2 Çorba Kaşığı |
3 | Feslegen | 5 Dal |
4 | Deniz Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
5 | Karabiber | 1.5 Çay Kaşığı |
6 | Kuşkonmaz | 4 Adet |
7 | Soya Filizi | 6 Dal |
8 | Limon | 1 Adet |
9 | Toz Şeker | 3 Çorba Kaşığı |
10 | Arpacık Soğan | 3 Adet |
11 | Kırmızı Biber | 1 Adet |
12 | Kumkuat | 5 Adet |
13 | Tereyağ | 4 Çay Kaşığı |
Kumkuat Soslu Deniz Tarağı Deniztaraklarını bir tabağa alalım. 2 dal ince kıyılmış fesleğen, deniz tuzu, karabiber ve zeytinyağını da ekleyip bir süre dinlendirelim. Ardından tüm bu malzemeyi bir tavaya alalım ve deniztaraklarını önlü arkalı pişirelim. Bir başka tavada ise 2 çay kaşığı tereyağını eritip, haşlanmış kuşkonmazları, 2-3 dal ince kıyılmış fesleğeni ve soya filizlerini soteleyelim.
İncecik doğradığımız soğanları ve kırmızı biberleri de bir başka kapta soteleyelim. Lime suyunu ve şekeri, şeker eriyene kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Ardından sotelediğimiz soğanların ve kırmızı biberlerin olduğu kaba döküp kaynatalım. Çekirdeklerini çıkardığımız ve küçük parçalara ayırdığımız kumkuatları da ekleyelim. Son olarak 2 çay kaşığı tereyağını katıp sosu bağlayalım.
Deniztaraklarını, kuşkonmaz ve soya filizlerini servis tabağına alalım. Kumkuatlı sosu üzerlerinde gezdirip soğumadan servis edelim.
Bu yemeği, mantarlı ve püreli kuzu kafesiyle de sunabiliriz.
Kalori | 223.49 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 8.57 g | 13% |
Katı Yağ | 3.49 g | 17% |
Kolestrol | 2.65 mg | 1% |
Sodyum | 26.14 mg | 1% |
Toplam Karbonhidrat | 35.49 g | 12% |
Diyet Lifi | 1.04 mg | 3% |
Protein | 9.49 g | 19% |
Kalsiyum | 80.46 mg | 8% |
Demir | 4.28 mg | 24% |
Potasyum | 598.6 mg | 17% |
A Vitamini | 2111.28 IU | 42% |
B1 Vitamini | 0.19 mg | 13% |
B2 Vitamini | 0.75 mg | 44% |
B6 Vitamini | 0.28 mg | 14% |
E Vitamini | 2.14 mg | 7% |
K Vitamini | 2.36 µg | 0% |