# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sızma Zeytin Yağı | 1 Çay Bardağı |
2 | Deniz Tuzu | 2 Çay Kaşığı |
3 | Karabiber | 1 Tutam |
4 | Maydanoz | 3 Dal |
5 | Karides | 250 Gram |
6 | Avakado | 3 Adet |
7 | Biber Çarliston | 1 Adet |
8 | Taze Soğan | 1 Dal |
9 | Soğan | 1 Adet |
10 | Limon | 2 Adet |
11 | Üzüm Sirkesi | 0.5 Çay Bardağı |
Karideslerin Hazırlanışı: 1 adet soğanın sadece kabuğunu, maydonoz ve yarım çay bardağı üzüm sirkesi, bir tutam karabiber ile birlikte bir tencereye koyup 10 dakikadan fazla olmamak üzere karidesleri haşlayın. Haşlanan karidesleri buzlu suda şoklayıp çıkarın.
Avakadonun Hazırlanışı: 1 adet avakadoyu kabuğunu soymadan ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın ve sunum yapmak için bir kenara ayırın. Diğer 2 avakadonun dış kabuklarını soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeklerini çıkardığınız bu avakadoları önce 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, 2 adet limon suyu ile robottan geçirin. Sonra sırası ile karabiber, tuz, taze soğan, çarliston biber ekleyerek karıştırın.
Servis: Kenara ayırdığınız ikiye bölünmüş avakadoları, yukarıda hazırlamış olduğunuz iç harç ile doldurun. Üzerlerini haşlamış olduğunuz karidesler ile süsleyin. Malzemeniz artar ise şekilli kalıplar ile servis tabağınızda şık bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
Kalori | 999.75 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 36.53 g | 55% |
Katı Yağ | 0.01 g | 0% |
Kolestrol | 245.63 mg | 82% |
Sodyum | 301.78 mg | 13% |
Toplam Karbonhidrat | 39.17 g | 13% |
Diyet Lifi | 12.52 mg | 42% |
Protein | 45.64 g | 91% |
Kalsiyum | 66.11 mg | 7% |
Demir | 6.03 mg | 34% |
Potasyum | 1087.24 mg | 31% |
A Vitamini | 1097.93 IU | 22% |
B3 Vitamini | 0.44 mg | 2% |
B6 Vitamini | 4.5 mg | 225% |
E Vitamini | 4.71 mg | 16% |
K Vitamini | 91.31 µg | 0% |