# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sızma Zeytin Yağı | 4 Çorba Kaşığı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Kekik | 1 Tutam |
4 | Defne Yaprağı | 1 Adet |
5 | Karabiber | 1 Tutam |
6 | Çipura | 1 Adet |
7 | Patates | 2 Adet |
8 | Sarımsak | 3 Diş |
9 | Soğan | 1 Adet |
10 | Tarhun Otu | 1 Tutam |
11 | Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (10m) | 1 Yaprak |
12 | Sarımsak Sıkacağı | 1 Adet |
13 | Sos Fırçası | 1 Adet |
Hazırlama: Sos : 3 diş sarımsak 1 küçük soğan 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ 1 adet defne yaprağı Tuz,karabiber,kekik,kuru tarhun Soğan ve sarımsağı sıkacak yardımıyla eziyoruz ve diğer malzemelerle karıştırp ağzını kapatıyoruz 5 dakika kadar aromalarının karışıp yoğunlaşmasını bekliyoruz.
Pişirme: Fırın tepsimizi COOK alüminyum folyo ile kaplıyoruz ve biraz zeytinyağı ile yağlıyoruz(tabi COOK yağlı pişirme kağıdı da kullanabiliriz) . Hazırladığımız sosu temizlenip ikiye bölünmüş çipuraya sos fırçası yardımıyla iyice yedirerek sürüyoruz ve tepsinin ortasına koyuyoruz etrafına kalan sosa buladığımız yarım cm kalınlığında dilimlenmiş patatesleri de dizip 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.Limon ve rokayla servis ediyoruz.Afiyet olsun…
Kalori | 647.73 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 13.31 g | 20% |
Katı Yağ | 0.06 g | 0% |
Kolestrol | 0.13 mg | 0% |
Sodyum | 668.76 mg | 28% |
Toplam Karbonhidrat | 69.12 g | 23% |
Diyet Lifi | 0.21 mg | 1% |
Protein | 31.46 g | 63% |
Kalsiyum | 73.84 mg | 7% |
Demir | 4.7 mg | 26% |
Potasyum | 759.71 mg | 22% |
A Vitamini | 634.86 IU | 13% |
B3 Vitamini | 1.32 mg | 7% |
B6 Vitamini | 4.52 mg | 226% |
E Vitamini | 2.39 mg | 8% |
K Vitamini | 2.93 µg | 0% |