# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Mezgit | 2 Adet |
2 | Pirinç | 1 Su Bardağı |
3 | Soğan | 2 Adet |
4 | Dolmalık Fıstık | 1 Çorba Kaşığı |
5 | Sıvı Yağ | 1 Çay Bardağı |
6 | 1 Çorba Kaşığı | |
7 | Maydanoz | 1 Çorba Kaşığı |
8 | Dereotu | 1 Çorba Kaşığı |
9 | Asma Yaprağı | 150 Gram |
10 | Sofra Tuzu | 2 Tutam |
11 | Karabiber | 1 Tutam |
12 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlanışı Daha sonra yaprakların üzerini bir tabakla kapatın, 1 bardak su dökün. Son olarak COOK Pişirme Kağıdını tencerenin içine yerleştirin. Pişirme kağıdının kenarlarını yemeğin kendi buharıyla pişebilmesi için iyice kapatın. 20 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerindekileri kaldırın.
Pişirme Daha sonra yaprakların üzerini bir tabakla kapatın, 1 bardak su dökün. Son olarak COOK Pişirme Kağıdını tencerenin içine yerleştirin. Pişirme kağıdının kenarlarını yemeğin kendi buharıyla pişebilmesi için iyice kapatın. 20 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerindekileri kaldırın.
Servis Servis tabağına istediğiniz miktarda koyun, kenarına soğanlardan, üzerine limon ve biberiye ekleyip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kalori | 497.82 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 222.37 g | 337% |
Katı Yağ | 0.01 g | 0% |
Kolestrol | 22.09 mg | 7% |
Sodyum | 689.68 mg | 29% |
Toplam Karbonhidrat | 42.47 g | 14% |
Diyet Lifi | 0.15 mg | 1% |
Protein | 20.29 g | 41% |
Kalsiyum | 12.85 mg | 1% |
Demir | 1.11 mg | 6% |
Potasyum | 513.76 mg | 15% |
A Vitamini | 1306.06 IU | 26% |
B3 Vitamini | 0.7 mg | 4% |
B6 Vitamini | 6.41 mg | 321% |
E Vitamini | 11.62 mg | 39% |
K Vitamini | 42.39 µg | 0% |