# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Tarhana | 1 Su Bardağı |
2 | Pastırma Çemeni | 1 Çorba Kaşığı |
3 | Et Suyu | 6 Su Bardağı |
4 | Sofra Tuzu | 1 Tatlı Kaşığı |
5 | Nane | 1 Tatlı Kaşığı |
6 | Tereyağ | 2 Yemek Kaşığı |
7 | Cook Buz Torbası | 1 Adet |
Tarhana Çorbası Hazırlanışı; İlk olarak altı yanan tencereye tereyağını koyun, o erirken üzerine pastırma çemenini ekleyerek birlikte kavurun.
Kavurma işlemini biraz hızlı yapın aksi taktirde çemen topaklanır. Daha sonra içine tarhanayı ekleyin ve hızlı karıştırma işlemine devam edin.
Sonra et suyunu yavaş yavaş üzerine ekleyin ve tarhanaların iyice erimesini sağlayın.
Daha sonra içine kuru nane ve çok az tuz ekleyin (istediğiniz baharatı kullanabilirsiniz). Karıştırmaya devam edin.
Katılaştığını gördükçe et suyundan ilave edin. Piştikten sonra ocaktan alıp servis yapabilirsiniz.
Daha sonra kullanmak için; Dilerseniz çorbayı dondurup daha sonra sos olarak da kullanabilirsiniz. (Et yemeklerine, pilavlara vb.) Bunun için çorbayı huni ağızlı bir kaba boşaltın, soğuduktan sonra COOK buzdolabı poşetini alın içine doldurun, ucunu kıvırın ve bağlayın daha sonra difrizde dondurup kullanabilirsiniz.
Kalori | 187.74 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 5.08 g | 8% |
Katı Yağ | 1.72 g | 9% |
Kolestrol | 5.3 mg | 2% |
Sodyum | 506.99 mg | 21% |
Toplam Karbonhidrat | 29.17 g | 10% |
Protein | 6.4 g | 13% |
Kalsiyum | 345.36 mg | 35% |
Demir | 4.06 mg | 23% |
Potasyum | 4.02 mg | 0% |
A Vitamini | 84.94 IU | 2% |
B1 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
E Vitamini | 0.08 mg | 0% |
K Vitamini | 0.02 µg | 0% |