# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 3 Yemek Kaşığı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Karabiber | 1 Tutam |
4 | Maydanoz | 3 Dal |
5 | Limon Suyu | 50 Mililitre |
6 | Tavuk Gögüs | 400 Gram |
7 | Pilavlık Bulgur | 65 Gram |
8 | Soğan | 1 Adet |
9 | Yumurta | 2 Adet |
10 | Tavuk Suyu | 1 Litre |
Hazırlanışı: Maydonozu yıkadıktan sonra 3 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz elde ediniz. 2 adet yumurtanın sarısını ayırınız. Soğanı küp küp doğrayın.
Pişirme: Küp küp doğradığınız soğanı yağ ile kavurun. Tavuk suyu ve tavuk etlerini bulguru ekleyerek yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca kısık ateşe alın ve kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Yumurta sarılarını bir kaseye alıp limon suyunu ekleyip çırpın. Çorbanın suyundan yarım su bardağı kadarını yumurta karışımının içine ilave ederek çorbaya dökün. Tuz ve karabiberini ekleyin. Servis yaparken pul biber ve maydonoz ile süsleyin. Afiyet Olsun
Kalori | 401.45 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 22.86 g | 35% |
Kolestrol | 0.06 mg | 0% |
Sodyum | 431.8 mg | 18% |
Toplam Karbonhidrat | 13.21 g | 4% |
Diyet Lifi | 2.98 mg | 10% |
Protein | 16.54 g | 33% |
Kalsiyum | 16.38 mg | 2% |
Demir | 1 mg | 6% |
Potasyum | 257.28 mg | 7% |
A Vitamini | 411.55 IU | 8% |
B3 Vitamini | 0.22 mg | 1% |
B6 Vitamini | 2.05 mg | 103% |
E Vitamini | 1.49 mg | 5% |
K Vitamini | 26.73 µg | 0% |