# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Kabak | 1 Adet |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Karabiber | 1 Tutam |
4 | Kişniş | 1 Çay Kaşığı |
5 | Baldo Pirinç | 1 Çorba Kaşığı |
6 | Kuru Fasulye | 0.5 Su Bardağı |
7 | Havuç | 1 Adet |
8 | Patates | 1 Adet |
Ön Hazırlık Kuru fasulyeyi haşlayın. Havuç ve patatesi soyup tavla zarı şeklinde doğrayın. Kabağın kabuğunu kazıyıp dikine ikiye bölün ve ince yarım ay şeklinde doğrayın.
Pişirme Tavuk suyunu kaynatın ve içine yıkanmış pirinç ve daha sonra sebzeleri ekleyip karıştırın. Sebzeler yumuşayınca, haşlanmış kuru fasulyeyi de ilave edin. Tuzunu ve karabiberini de ilave ekleyin. Kişnişi de kattıktan sonra kaynayıncaya kadar pişirin.
Kalori | 129.82 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 2.72 g | 4% |
Kolestrol | 0.06 mg | 0% |
Sodyum | 341.01 mg | 14% |
Toplam Karbonhidrat | 15.29 g | 5% |
Diyet Lifi | 0.69 mg | 2% |
Protein | 4.3 g | 9% |
Kalsiyum | 12.44 mg | 1% |
Demir | 0.81 mg | 5% |
Potasyum | 219.62 mg | 6% |
A Vitamini | 4128.27 IU | 83% |
B1 Vitamini | 0.04 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
B3 Vitamini | 0.41 mg | 2% |
B6 Vitamini | 0.14 mg | 7% |
E Vitamini | 0.59 mg | 2% |
K Vitamini | 1.37 µg | 0% |