# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Tavuk Kuşbaşı | 250 Gram |
2 | Kabak | 1 Adet |
3 | Havuç | 1 Adet |
4 | Tereyağ | 1 Çorba Kaşığı |
5 | Sofra Tuzu | 1 Tatlı Kaşığı |
6 | Arpa Şehriye Makarna | 1 Çay Bardağı |
7 | Su | 6 Su Bardağı |
8 | Yoğurt | 1 Su Bardağı |
9 | Un | 3 Çorba Kaşığı |
Muradiye Çorbası Tavuk etini biraz daha küçük doğrayın. Tereyağını tencereye koyun, eriyince tavuk etini atın ve bir kaç dakika kavurun.
Sonra tavla zarı şeklinde doğranmış havuç ve bir kaç dakika sonra kabağı ekleyin. Yumuşamaya başlayınca sıcak su ve şehriye ekleyip, tuz katın.
Bu arada yoğurt ve unu iyice çırpın. Kaynayan çorbadan bir kaç kaşık ekleyip birbirine karıştırın ve kaynayan çorbaya ekleyin.
Biraz kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcak servis yapın, afiyet olsun.
Kalori | 181.22 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 3.56 g | 5% |
Katı Yağ | 0.86 g | 4% |
Kolestrol | 9.21 mg | 3% |
Sodyum | 546.36 mg | 23% |
Toplam Karbonhidrat | 26.77 g | 9% |
Diyet Lifi | 0.69 mg | 2% |
Protein | 5.66 g | 11% |
Kalsiyum | 77.7 mg | 8% |
Demir | 0.94 mg | 5% |
Potasyum | 79.39 mg | 2% |
A Vitamini | 4177.45 IU | 84% |
B1 Vitamini | 0.29 mg | 19% |
B2 Vitamini | 0.14 mg | 8% |
B3 Vitamini | 0.19 mg | 1% |
B6 Vitamini | 0.05 mg | 3% |
E Vitamini | 0.25 mg | 1% |