1
Önce un haricindeki malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Sonra unu da ekleyip elde çırpıcı ile karıştırın. Koyuca kek kıvamında olacak.
Hepsi karıştıktan sonra yarım saat bekletin. Pankekleri kızartacağınız tavanın yapışmaz ve kaygan bir tava olması çok önemlidir.
Kızdırılmış tavada 1 çay kaşığı kadar tereyağını eritin ve bir kepçe yardımı ile sütlü karışımdan tavaya dökün. Kabarcıklar oluşmaya başlayacaktır. Karışımın ortası da kabarcıklar oluşturduğunda bir tabak yardımı ile hızlıca ters çevirin. Tersini de birkaç dakika pişirdikten sonra diğerlerini pişirmek üzere hepsini üst üste yerleştirin. Büyük bir tavanın içinde 4-5 tane pankeki pişirebilirsiniz. Ben daha düzgün olması açısından küçük yapışmaz tava tercih ettim.
Hepsi hazır olduğunda teker teker ya da bir kaç tanesi üst üste gelecek şekilde, üzerine arzuya gore bal, reçel ya da peynirli olarak ılık servis edin. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
438.62 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
3.15 g |
5% |
Sodyum |
301.49 mg |
13% |
Toplam Karbonhidrat |
8.91 g |
3% |
Protein |
10.35 g |
21% |
Kalsiyum |
43.77 mg |
4% |
Demir |
0.04 mg |
0% |
Potasyum |
118.64 mg |
3% |
A Vitamini |
42 IU |
1% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.