1
Patatesleri suda haşladıktan sonra, rendeleyin. Derin bir karıştırma kabında, rendelenmiş patatesler ile birlikte beyaz peynir, süt, kıyılmış maydanoz, tuz karabiber, kırmızı biber ve naneyi birlikte karıştırıp iç harcını hazırlayın.
2 yaprak yufkayı ayrı ayrı olmak üzere, açıp üzerine ayçiçek yağı sürün. Yufkayı ikiye katlayıp tekrar yağlayın. Daha sonra yufkaların uzun kenarına, uzunlamasına hazırladığınız harcı ekleyerek, yufkayı uzunlamasına sararak rulo haline getirin. İkinci yufkayı da aynı şekilde hazırladıktan sonra 1 saat kadar dinlendirin. Daha sonra, 2 yemek kaşığı yoğurt ile 1 yumurta sarısını karıştırarak ruloların üzerine sürün. Yufkaları 1,5 cm. eninde minik yuvarlaklar halinde kesin ve her bir parçayı yanlamasına yatırarak üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. COOK yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinizde yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra her bir parçanın üzerine kürdan saplayarak servis edin. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
442.14 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
153.19 g |
232% |
Katı Yağ |
0.01 g |
0% |
Sodyum |
566.1 mg |
24% |
Toplam Karbonhidrat |
44.92 g |
15% |
Diyet Lifi |
0.19 mg |
1% |
Protein |
10.66 g |
21% |
Kalsiyum |
237.78 mg |
24% |
Demir |
2.42 mg |
13% |
Potasyum |
685.34 mg |
20% |
A Vitamini |
497.54 IU |
10% |
B2 Vitamini |
0.21 mg |
12% |
B3 Vitamini |
1.02 mg |
5% |
B5 Vitamini |
0.16 mg |
2% |
B6 Vitamini |
0.52 mg |
26% |
B12 Vitamini |
0.01 µg |
0% |
E Vitamini |
8.72 mg |
29% |
K Vitamini |
92.03 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.