# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 150 Gram |
2 | Toz Şeker | 110 Gram |
3 | Badem | 80 Gram |
4 | Antep Fıstığı | 70 Gram |
5 | Yumurta | 3 Adet |
6 | Kakule | 1 Tutam |
7 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
8 | Cook Alüminyum Mutfak Folyosu (15m) | 1 Adet |
Hazırlanışı: Fırını 160 dereceye ayarlayın. 30 cm lik kare kek kalıbına COOK Alüminyum Folyo serin ve üzerini hafif yağlayın. 3 yumurtanın aklarını mikserle kabarıncaya kadar çırpın.Azar azar şeker ekleyip, şeker tamamen erinceye kadar çırpmaya devam edin. Elenmiş un, toz haline getirdiğiniz bademler, kakule ve fıstıkları bir kasede harmanlayın.Daha önce çırptığınız yumurta akını kuru malzemeye ekleyip karıştırın ve karışımı COOK Alüminyum folyo üzerine 7 cm x 25 cm uzunluğunda yerleştirin ve folyo ile sıkıca rulo şeklinde sarın.
Pişirme ve Servis: Yaklaşık 45 dakika pişirip fırından alın ve folyoyu açarak soğumaya bırakın. Fırını 120 dereceye ayarlayın. Keki keskin bir bıçakla incecik dilimleyin (40 adet kadar) ve COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Kuruyuncaya kadar yaklasık 20 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet Olsun.
Kalori | 220.02 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 4.11 g | 6% |
Katı Yağ | 0.24 g | 1% |
Sodyum | 62.36 mg | 3% |
Toplam Karbonhidrat | 17.36 g | 6% |
Diyet Lifi | 0.73 mg | 2% |
Protein | 7.03 g | 14% |
Kalsiyum | 28.18 mg | 3% |
Demir | 0.52 mg | 3% |
Potasyum | 61.13 mg | 2% |