# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Patlıcan | 4 Adet |
2 | Klasik Beyaz Peynir | 100 Gram |
3 | Ayçiçek Yağı | 0.5 Çay Bardağı |
4 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
5 | Kekik | 1 Tutam |
6 | Dereotu | 1 Dal |
7 | Karabiber | 1 Tutam |
8 | Tava | 1 Adet |
9 | Ceviz | 6 Diş |
10 | Sarımsak | 1 Diş |
Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayın ve soymadan uzunlamasına yarım cm. kalınlığında dilimleyin. Tavada yarım çay bardağı zeytinyağında yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Peynirinizi ezin ve içine ince kıyılmış ceviz, dereotu, sarımsak, tuz, karabiber, kekik ilave ederek karıştırın. Pişirdiğiniz patlıcanların içine peynirli harçtan koyarak rulo şeklinde sarın.
Servis: Ruloların açılmaması için ortalarından birer kürdan geçirin. Peynirli patlıcan sarmalarınız servise hazır..... Afiyet Olsun
Kalori | 126.32 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 60.17 g | 91% |
Katı Yağ | 0.01 g | 0% |
Sodyum | 303.56 mg | 13% |
Toplam Karbonhidrat | 5.78 g | 2% |
Diyet Lifi | 0.66 mg | 2% |
Protein | 3.59 g | 7% |
Kalsiyum | 82.85 mg | 8% |
Demir | 0.98 mg | 5% |
Potasyum | 168.27 mg | 5% |
A Vitamini | 55.25 IU | 1% |
B1 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B2 Vitamini | 0.14 mg | 8% |
B3 Vitamini | 0.03 mg | 0% |
B5 Vitamini | 0.12 mg | 1% |
B6 Vitamini | 0.11 mg | 6% |
E Vitamini | 3.38 mg | 11% |
K Vitamini | 0.7 µg | 0% |