# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Ezine Keçi Peyniri | 50 Gram |
2 | Cheddar Peyniri | 50 Gram |
3 | Rokfor Peyniri | 50 Gram |
4 | Un | 2 Su Bardağı |
5 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
6 | Su | 3 Yemek Kaşığı |
7 | Tereyağ | 125 Gram |
8 | Yumurta | 3 Adet |
9 | Krema | 200 Mililitre |
10 | İnek Sütü | 1 Çay Bardağı |
11 | Kiş Kabı | 6 Adet |
12 | Cook Polietilen Streç Film | 1 Adet |
Kiş Hamuru Hazırlanması : Küp küp kesilmiş soğuk tereyağı ve un, bir tutam tuzu önce mikserin hamur ucu ile karıştırıp, daha sonra elde yoğurup toparlayın. Daha sonra hamur gıda ile temas edeceğinden COOK Polietilen film ile sarıp 15 - 20 dakika buzdolabında bekletin. Buzdolabından alınan hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın. (Kiş kalıplarının kenarları da dikkate alınarak kalıptan daha büyük açılmalıdır). Açılan hamuru merdaneye sararak, yağlanmış kiş kaplarının içine, elle hafif bastırarak yerleştirin. Kalıptan sarkan hamurun üzerinden merdane geçerek fazlalıkları alın. Kiş hamurunun kabarmaması için üstüne çatal batırılarak delikler oluşturun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
Kremalı iç malzemenin hazırlanışı: Krema çırparken içine teker teker yumurtaları ve sütü ekleyin. Pişen kiş hamuruna,iç malzemesi olan peynir karışımını doldurduktan sonra üzerine kremalı karışımı dökün ve tekrar fırına verilerek kızarıp malzemeler katılaşana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun :)) Not: Aynı malzemeyi 26 cm.lik fırın kabında tek parça olarak da pişirebilirsiniz.
Kalori | 563.32 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 28.34 g | 43% |
Katı Yağ | 10.98 g | 55% |
Kolestrol | 66.41 mg | 22% |
Sodyum | 447.86 mg | 19% |
Toplam Karbonhidrat | 9.96 g | 3% |
Protein | 16.73 g | 33% |
Kalsiyum | 117.19 mg | 12% |
Demir | 0.39 mg | 2% |
Potasyum | 210.25 mg | 6% |
A Vitamini | 819.24 IU | 16% |
B6 Vitamini | 0.07 mg | 4% |
B12 Vitamini | 0.36 µg | 0% |
E Vitamini | 0.48 mg | 2% |
K Vitamini | 0.27 µg | 0% |