1
YAPILIŞI
Maya şekerli ılık süt ile ezilir. Üzerine su, tuz, ceviz ve aldığı kadar un katılarak yumuşak bir hamur yoğrulur. Ilık bir yerde üzeri örtülerek kabarması beklenir. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartılarak yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede pişirilir. Hamurdan parçalar koparırken ele yapışmaması için el ara sıra biraz sıvı yağ ile yağlanmalıdır.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
628.98 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
89.26 g |
135% |
Katı Yağ |
2.44 g |
12% |
Doymamış Yağ |
1.55 g |
16% |
Kolestrol |
2.65 mg |
1% |
Sodyum |
321.67 mg |
13% |
Toplam Karbonhidrat |
42.23 g |
14% |
Diyet Lifi |
0.09 mg |
0% |
Protein |
39.96 g |
80% |
Kalsiyum |
39.14 mg |
4% |
Demir |
76.79 mg |
427% |
Potasyum |
34.9 mg |
1% |
A Vitamini |
435.43 IU |
9% |
E Vitamini |
4.45 mg |
15% |
K Vitamini |
0.02 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.