# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 45 Mililitre |
2 | Zeytin Yağı | 75 Mililitre |
3 | Un | 100 Gram |
4 | Un | 500 Gram |
5 | Kepekli Un | 75 Gram |
6 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
7 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
8 | Feslegen | 5 Dal |
9 | Su | 200 Mililitre |
10 | Badem | 50 Gram |
11 | Domates Cherry | 500 Gram |
12 | Domates Püresi | 200 Gram |
13 | Yaş Maya (gram) | 10 Gram |
14 | Mozzarella Peyniri | 100 Gram |
15 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
16 | Cook Streç Film (20m) | 1 Adet |
Pizza Hamuru Yapılışı: 200 ml.suda 10 gr.yaş mayayı eritip mikserle çırpın. 100 gr.un katıp karıştırın. 30 dakika serin yerde dinlendirin. 500 gr.un, 75 gr. kepek unu, 45 ml.zeytinyağını ve bir tutam tuzu ekleyip 10 dakika yoğurun. Üzerini COOK Streç Film ile örterek 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra 1 dakika daha yoğurun ve yuvarlak açın.
Pişirme: Pizza hamurunu yuvarlak açtıktan sonra fırını 200 derecede ısıtın. COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdını tepsiye serin ve pizza hamurunu üstüne koyun. Bir çatal yardımı ile üstünde delikler açın. Bu şekilde fırında 10 dakika bekletin ve tekrar çıkartın. Domates püresini hamurun üzerine yayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve dörde bölün. Dilimlediğiniz mozzarellayı dizin, 75 ml. zeytinyağını gezdirin. 15 dakika daha fırınlayın. Pişirme süresinin son 10 dakikasında 5 adet fesleğen yaprağını ve soyulmuş bademi de ekleyin. Dilimleyerek servis yapın... Afiyet Olsun.
Kalori | 943.01 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 39.38 g | 60% |
Katı Yağ | 1.58 g | 8% |
Kolestrol | 13.5 mg | 5% |
Sodyum | 664.4 mg | 28% |
Toplam Karbonhidrat | 30.9 g | 10% |
Diyet Lifi | 2.75 mg | 9% |
Protein | 28.67 g | 57% |
Kalsiyum | 226.93 mg | 23% |
Demir | 1.45 mg | 8% |
Potasyum | 24.93 mg | 1% |
A Vitamini | 864.25 IU | 17% |
B6 Vitamini | 0.25 mg | 13% |
E Vitamini | 4.35 mg | 15% |
K Vitamini | 1.81 µg | 0% |