# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Taze Kaşar | 300 Gram |
2 | Siyah Zeytin | 1 Tutam |
3 | Un | 4 Su Bardağı |
4 | Sofra Tuzu | 2 Çorba Kaşığı |
5 | Kekik | 1 Çorba Kaşığı |
6 | Karabiber | 1 Tutam |
7 | Pul Kırmızıbiber | 1 Tutam |
8 | Su | 1 Çay Bardağı |
9 | Kültür Mantarı | 1 Tutam |
10 | Kurutulmuş Domates | 1 Tutam |
11 | Mısır | 1 Tutam |
12 | Domates Salcası | 2 Yemek Kaşığı |
13 | Sosis | 2 Adet |
14 | Yeşil Zeytin | 1 Tutam |
15 | Yaş Maya (adet/küp) | 1 Adet |
16 | Sucuk | 10 Dilim |
17 | Sıvı Yağ | 1 Çay Bardağı |
18 | Sıvı Yağ | 2 Yemek Kaşığı |
19 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
20 | Cook Streç Film (20m) | 1 Adet |
Pizza Hamurunun Hazırlanışı: Yaş mayayı bir kabın içine boşaltın ve çok az su ekleyerek eritin. Çukur bir kaba unu boşaltın ve ortasında bir çukur açın. Çukurun içine tuz, yaş maya ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamurun daha kolay bütünleşmesi için kıvamını tutturduktan sonra bir tepsiye alın ve avucunuzun içiyle dışarıya bastırarak yoğurma işlemine devam edin. Yoğurma işleminiz tamamlanınca hamurun mayalanması için kabın üzerini COOK Streç Film ile kaplayın ve 10 dakika bekletin.
Sosunun Hazırlanışı: Bir kabın içerisine salça, sıvıyağ, pul biber, karabiber, çok hafif nane, çok hafif kimyon, tuz ekleyip iyice karıştırın.
Pizzanın Hazırlanışı: Sosisleri ve mantarları doğrayın. Tepsinize COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı’nı serin. Mayalanmış olan hamurunuzu çıkarın. Tezgahı hafif unlayın ve hamuru oklava yardımı ile genişleterek açın. Açtığınız hamuru COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı üzerine yerleştirin. İki ayrı hamur oluşacağı için iki ayrı hamuru iki ayrı tepside fırına koyun ve 180°C’de 4-5 dk pişirin. Pişirdiğiniz hamurları fırından çıkarın, üzerlerine hazırladığınız sosu sürün, her yerine gelecek şekilde kaşarı serpiştirin ve istediğiniz malzemeleri üzerine ekleyin ve en son üzerine tekrar kaşar serpiştirin.
Pişirme: 180°C’lik fırında malzemeler pişene kadar yani yaklaşık olarak 20 dakika pişirin.
Servis: Pizzayı fırından çıkardıktan sonra daha gevrek olması için 1-2dk bekletip daha sonra servis yapın. Afiyet olsun!
Kalori | 1217.36 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 233.17 g | 353% |
Katı Yağ | 6.34 g | 32% |
Doymamış Yağ | 1 g | 10% |
Kolestrol | 34.58 mg | 12% |
Sodyum | 1673.24 mg | 70% |
Toplam Karbonhidrat | 17.42 g | 6% |
Diyet Lifi | 0.01 mg | 0% |
Protein | 38.39 g | 77% |
Kalsiyum | 401.54 mg | 40% |
Demir | 3.03 mg | 17% |
Potasyum | 121.45 mg | 3% |
A Vitamini | 117.61 IU | 2% |
B6 Vitamini | 0.35 mg | 18% |
B12 Vitamini | 0.75 µg | 0% |
E Vitamini | 8.68 mg | 29% |
K Vitamini | 1.83 µg | 0% |