# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yumurta | 3 Adet |
2 | Sıvı Yağ | 1 Su Bardağı |
3 | Un | 1.5 Su Bardağı |
4 | Kabartma Tozu | 3 Çay Kaşığı |
5 | Tarçın | 2 Çay Kaşığı |
6 | Sofra Tuzu | 0.5 Çay Kaşığı |
7 | Hindistan Cevizi | 1 Çorba Kaşığı |
8 | Esmer Şeker | 1.5 Su Bardağı |
9 | Vanilya | 1 Çay Kaşığı |
10 | Havuç | 1 Su Bardağı |
11 | Ceviz | 0.5 Su Bardağı |
12 | Krem şanti | 2 Paket |
13 | Yağlı İnek Sütü | 1 Su Bardağı |
Havuçlu Tarçınlı Kek Havucu rendeleyin suyunu sıkmadan bırakın.Un, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu aynı kaba eleyin. Üzerine Hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı şekeri derin bir kaba alın. Mikserinizin en yüksek devrinde kar gibi oluncaya kadar karıştırın.1 su bardağı sıvıyağı kabaran yumurta ve şekere ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Elediğiniz kuru malzemeleri kaba ilave edin ve pürüz kalmayıncaya kadar önce düşük (unun etrafa saçılmaması için) sonra yüksek devirde ve karıştırın.Son olarak cevizleri ve rendelediğiniz havuçları ekleyip spatula yardımıyla iyice karıştırın.Kek kalıbınızı sıvıyağ ile yağlayın sonrada un serpin. Kek hamurunu kalıba dökün 180 derece önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakika kadar pişirin.
Kek tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. İçi geç piştiği için tepesi biraz daha koyu renk olacak onlar bıçak yardımıyla tıraşlayın ve kenara ayırın.Keki enine 3 eşit parçaya bölün. Hazırladığınız kremşantiyi aralarına ve üzerine paylaştırın.Kremşanti ile süsleme bitince tıraşlayıp kenara ayırdığınız kek parçalarını üzerine serperek servis yapın.
Kalori | 1328.38 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 453.19 g | 687% |
Sodyum | 437.81 mg | 18% |
Toplam Karbonhidrat | 100.21 g | 33% |
Diyet Lifi | 0.5 mg | 2% |
Protein | 22.21 g | 44% |
Kalsiyum | 232.11 mg | 23% |
Demir | 6.89 mg | 38% |
Potasyum | 813.84 mg | 23% |
A Vitamini | 5563 IU | 111% |
B1 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B2 Vitamini | 0.03 mg | 2% |
B3 Vitamini | 0.3 mg | 2% |
B6 Vitamini | 0.08 mg | 4% |
E Vitamini | 21.1 mg | 70% |
K Vitamini | 0.03 µg | 0% |