# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Pudra Şekeri | 400 Gram |
2 | Tereyağ | 3.5 Çorba Kaşığı |
3 | Vanilya | 3 Paket |
4 | Krema | 400 Gram |
5 | Kestane | 2 Kilogram |
6 | Yulaflı Bisküvi (gram) | 155 Gram |
Hazırlama: 2 kg kestaneyi haşlayıp ayıklayarak 1 kg haşlanmış kestane elde ediniz (1 kg hazır pişirilmiş kestane de olur). BİSKÜVİ ve tereyağı hariç tüm malzemeyi robotta püre haline getirin. Dövülmüş bisküvi ve yumuşak tereyağını karıştırarak un haline getirin.
Pişirme: Kelepçeli bir kek kalıbının ya da pastayı rahat çıkarabileceğiniz farklı bir kalıbın içine, bisküvili karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilınan bisküvili malzemenin üzerine, kestaneli püreyi yayın. Buzdolabında iyice şekil almasını bekleyin. Ardından kalıptan çıkartın.
Servis: Çikolatalı sosla servis yapın. Sos için: 250 gram kremayı, 360 gram (2 büyük kare şeklinde) bitter çikolatayla eritin. 1 paket vanilya ekleyin. Hafifçe katılaşmasını bekleyin.
Kalori | 809.06 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 29.96 g | 45% |
Katı Yağ | 7.25 g | 36% |
Kolestrol | 71.14 mg | 24% |
Sodyum | 82.36 mg | 3% |
Toplam Karbonhidrat | 132.72 g | 44% |
Protein | 15.75 g | 32% |
Kalsiyum | 59.81 mg | 6% |
Demir | 0.15 mg | 1% |
Potasyum | 1063.89 mg | 30% |
A Vitamini | 740.94 IU | 15% |
E Vitamini | 0.27 mg | 1% |
K Vitamini | 0.09 µg | 0% |