1
4 yumurta, 4 kaşık şeker mikser yardımı ile beyazlaşana kadar çırpılır. 4 kaşık un ve 1 adet limon kabuğu rendesi yavaşça karıştırılır. Tepsiye serilen cook pişirme kağıdının dört tarafı iki cm katlanarak kağıt tepsi oluşturulur. Bu kağıdın içine hazırlanan karışım dökülüp, yayılır. 170 derecede pembeleşene kadar pişirilir. Pasta hamuru sıcakken kağıtla birlikte gevşek bir rulo yapılır. Üzerine harif nemli havlu serilir ve soğumaya bırakılır.
2 yumurta sarısı, 1/2 litre süt,2 çay bardağı şeker, 2 kaşık un muhallebi kıvamında pişirilir. 50 gr margarin karıştırılarak soğutulur.
Yavaşça kağıdından ayırılan pasta kekinin içine kremanın yarısını sürülür. Kabuğu soyulan muzlar bütün olarak kekin uc kısmına konup pasta rulo yapılır. Servis tabağına alınan pastanın üzerine kalan krema sürülür. Üzerine kabuğu soyulmuş ve fileto haline getirilmiş badem serpilir.
Afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
421.51 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
9.56 g |
14% |
Katı Yağ |
1.14 g |
6% |
Doymamış Yağ |
0.93 g |
9% |
Sodyum |
245.5 mg |
10% |
Toplam Karbonhidrat |
41.21 g |
14% |
Diyet Lifi |
0.5 mg |
2% |
Protein |
12.21 g |
24% |
Kalsiyum |
101.27 mg |
10% |
Demir |
0.44 mg |
2% |
Potasyum |
248.95 mg |
7% |
A Vitamini |
301.94 IU |
6% |
E Vitamini |
0.56 mg |
2% |
K Vitamini |
0.01 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.