# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Tam Buğday Unu | 175 Gram |
2 | Toz Şeker | 175 Gram |
3 | Limon | 1 Adet |
4 | Yumurta | 3 Adet |
5 | Margarin | 175 Gram |
6 | Kabartma Tozu | 3 Çay Kaşığı |
7 | Vanilya Esansı | 2 Çay Kaşığı |
Victoria Sünger Pastası Bir derin kasede unu ve kabartma tozunu iyice ele yumurtayı içerisine kır. Yağı ve şekeri ilave et sonra vanilya esansını içerisine kat ve elektrikli mikserle iyice karıştır. Limon kabuğunu rendele. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave et bir tahta kaşıkla karıştır ve karışımı kek kalıbının içerisine dök ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35dk kadar pişir. Pişip pişmediğini bir bıçağı kekin ortasına batırarak kontrol et bıçağa sıvı karışım gelmiyorsa pişmiştir demektir fırından al biraz soğuyana kadar bekle ardından kek kalıbını ters dönder ve keki kalıptan çıkar ardından iyice soğuduktan sonra dilimler halinde kes ve servis et. :D
Not: Kullanılan margarinin oda ısısında yumuşamış olması gerekmektedir.
Kalori | 3205.65 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 145.99 g | 221% |
Katı Yağ | 27.13 g | 136% |
Doymamış Yağ | 26.08 g | 261% |
Sodyum | 2285.94 mg | 95% |
Toplam Karbonhidrat | 322.98 g | 108% |
Diyet Lifi | 21.35 mg | 71% |
Protein | 56.33 g | 113% |
Kalsiyum | 95.18 mg | 10% |
Demir | 7.4 mg | 41% |
Potasyum | 1351.5 mg | 39% |
A Vitamini | 6265 IU | 125% |
B6 Vitamini | 0.53 mg | 27% |
E Vitamini | 17.15 mg | 57% |
K Vitamini | 0.16 µg | 0% |