# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Toz Şeker | 3 Yemek Kaşığı |
2 | Hindistan Cevizi | 40 Gram |
3 | Pudra Şekeri | 200 Gram |
4 | Pudra Şekeri | 2 Yemek Kaşığı |
5 | Badem | 60 Gram |
6 | Limon | 1 Adet |
7 | Yumurta | 3 Adet |
8 | Krema | 300 Mililitre |
9 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
10 | Cook Streç Film (33m) | 1 Adet |
Hazırlanışı: Fırını fanlı olarak 150 dereceye ayarlayın. Dört fırın tepsisine de COOK Yağlı Pişirme Kağıdı serin. Limonun kabuğunu rendeleyin. Mümkünsel bademi toz haline getirin ya da direk Toz Badem kullanın.
Yumurta aklarını mikser ile kar gibi oluncaya kadar çırpın. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Elenmiş 200gram pudra şekerini, toz haline getirdiğiniz bademi, hindistan cevizini geniş bir kapta harmanlayın. Yumurta karışımını iki seferde ekleyip spatula ile çırpmadan yavaşça karıştırın.
Oluşan karışımı 1.5cm'lik düz uçlu sıkma torbası yardımı ile veya sıkma torbanız yok ise COOK Yağlı Kağıdı'nı huni şeklinde kullanarak tepsiye aralıklı olarak sıkın ve 15 dakika bekletin.
Pişirme: Beklettiğiniz karışımı fırına verin ve 20 dakika pişirin.
Limon Kreması İçin: Krema, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı kadar rendelenmiş limon kabuğunu mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve üzerini COOK Streç Film ile örtüp buzdolabında bekletin.
Servis: Fırından çıkardığınız kurabiyeleri 5dk bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kremayı iki kurabiye arasına sürün ve yapıştırın daha sonra servise sunun. Afiyet olsun!
Kalori | 218.09 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 10.57 g | 16% |
Katı Yağ | 3.03 g | 15% |
Kolestrol | 33.25 mg | 11% |
Sodyum | 71.91 mg | 3% |
Toplam Karbonhidrat | 19.14 g | 6% |
Diyet Lifi | 0.4 mg | 1% |
Protein | 6.29 g | 13% |
Kalsiyum | 46.12 mg | 5% |
Demir | 0.35 mg | 2% |
Potasyum | 86.19 mg | 2% |
A Vitamini | 333.33 IU | 7% |
E Vitamini | 0.1 mg | 0% |
K Vitamini | 0.05 µg | 0% |