# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yoğurt | 1 Su Bardağı |
2 | Un | 500 Gram |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Toz Şeker | 1 Su Bardağı |
5 | Fındık | 1.5 Su Bardağı |
6 | Yumurta | 1 Adet |
7 | Margarin | 150 Gram |
8 | Kabartma Tozu | 1 Tutam |
9 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
İç Malzemenin Hazırlanışı İç malzemesi olan fındık, yumurtanın akı ve şeker karıştırılarak hazırlanır.
Hazırlanışı Hamuru için margarin eritilir ve ılıtılır.
Hazırlanışı (devam) Daha sonra bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak bir hamur elde edilir.
Hazırlanışı (devam) Hamur üç parçaya bölünür. Her bir parça dikdörtgen şeklinde açılır. Üzerine her tarafına eşit olmak şartıyla hazırlanan iç malzeme serilir.
Hazırlanışı (devam) Daha sonra rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında keseriz.
Hazırlanışı (devam) Boş bir tepsiye COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı'nı sereriz. Ruloların üzerine yumurta sarısı süreriz.
Pişirme 160 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiririz.
Kalori | 1224.63 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 47.62 g | 72% |
Katı Yağ | 5.7 g | 29% |
Doymamış Yağ | 5.59 g | 56% |
Kolestrol | 6.5 mg | 2% |
Sodyum | 752.24 mg | 31% |
Toplam Karbonhidrat | 79.99 g | 27% |
Protein | 31.02 g | 62% |
Kalsiyum | 66.67 mg | 7% |
Demir | 0.07 mg | 0% |
Potasyum | 57.76 mg | 2% |
A Vitamini | 1349.13 IU | 27% |
E Vitamini | 3.38 mg | 11% |
K Vitamini | 0.03 µg | 0% |