# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 2 Su Bardağı |
2 | Toz Şeker | 4 Kahve Fincanı |
3 | Kakao | 3 Çorba Kaşığı |
4 | Tereyağ | 10 Çorba Kaşığı |
5 | Ceviz | 0.5 Çay Bardağı |
6 | Yumurta | 2 Adet |
7 | Kabartma Tozu | 1 Paket |
8 | Vanilya | 1 Paket |
9 | Pastörize Süt | 3 Kahve Fincanı |
10 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlanışı: 2 yumurtayı çukur bir kabın içerisine kırın. Toz şekeri kaba ilave edip çırpmaya başlayın. Hafif köpürttükten sonra tereyağını kabın içerisinde elinizle bastırarak bölün ve dağıtın.
Kakao, kabartma tozu, vanilya ve cevizi ekleyin. Oluşan karışımı biraz yoğurun, daha sonra unu alabildiği kadar ilave edin ve kıvamlaştığını hissedene kadar yoğurma işlemine devam edin.
Pişirme: COOK Yağlı Pişirme Kağıdını tepsinize serin. Kurabiyeleri elinizle top şekline getirin ve COOK Yağlı Pişirme Kağıdının üzerine koyun. Piştiğinde yayılacağı için kurabiyelerin aralarında boşluk bırakmanız iyi olacaktır. Daha önceden ısıttığınız 200C’lik fırına atın ve 180 derecede 15-20 dakika pişirin.
Sosunun Hazırlanışı: 2 kahve fincanı toz şeker ve 3 kahve fincanı sütü bir araya getirin ve şeker tam olarak sütte erimeyecek şekilde karıştırın.
Servis: Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sosun içerisine batırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kalori | 411.61 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 10.01 g | 15% |
Katı Yağ | 4.29 g | 21% |
Kolestrol | 13.25 mg | 4% |
Sodyum | 154.8 mg | 6% |
Toplam Karbonhidrat | 32.69 g | 11% |
Diyet Lifi | 0.46 mg | 2% |
Protein | 10.14 g | 20% |
Kalsiyum | 31.16 mg | 3% |
Demir | 0.17 mg | 1% |
Potasyum | 89.25 mg | 3% |
A Vitamini | 235.88 IU | 5% |
E Vitamini | 0.2 mg | 1% |