# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 1 Paket |
2 | Margarin | 150 Gram |
3 | Schweepes | 1 Su Bardağı |
4 | Klasik Beyaz Peynir | 1 Su Bardağı |
5 | Maydanoz | 0.5 Su Bardağı |
6 | Dereotu | 0.5 Su Bardağı |
7 | Yumurta | 1 Adet |
8 | Çörek Otu | 2 Yemek Kaşığı |
Tonikli kek tarifi hazırlanışı: Derin bir karıştırma kabına, kek unu, margarini ve toniği döküp, kaşıkla iyice karıştırın.
Ya kaşık ya da spatula kullanın.
Bir tarafta da içinin harcını, yani peynir, maydanoz ve dereotunu karıştırıp, hazırlayın.
Öte yandan yuvarlak, 20-25 cm çapındaki cam ya da porselen ya da teflon kalıbın içini ve kenarlarını iyice yağlayın.
Cıvık hamurumuzun yarısını, bir kaşık yardımıyla kabınızın altına yerleştirin.
Üzerine peynirli harcınızı bir güzel yayın.
Sonra da kalan cıvık hamurunuzu bu harcın üzerine yerleştirin
En son aşamada ise çırpılmış yumurtayı kekin üzerine gezdirip, çörek otunu serpiştirip, fırına verin
175 derecedeki fırında, 35 dakika pişirelim ve ılınmasını bekleyip, dilimleyip servise sunun.
Kalori | 1248.22 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 44.83 g | 68% |
Katı Yağ | 5.75 g | 29% |
Doymamış Yağ | 5.59 g | 56% |
Sodyum | 991.74 mg | 41% |
Toplam Karbonhidrat | 31.73 g | 11% |
Diyet Lifi | 1.85 mg | 6% |
Protein | 36.45 g | 73% |
Kalsiyum | 399.93 mg | 40% |
Demir | 3.75 mg | 21% |
Potasyum | 57.69 mg | 2% |
A Vitamini | 5374.86 IU | 107% |
B2 Vitamini | 0.42 mg | 25% |
B5 Vitamini | 0.49 mg | 5% |
B6 Vitamini | 0.29 mg | 15% |
E Vitamini | 3.58 mg | 12% |
K Vitamini | 410.03 µg | 1% |