# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yumurta | 4 Adet |
2 | Toz Şeker | 2 Çay Bardağı |
3 | Su | 1 Çay Bardağı |
4 | Kabartma Tozu | 1 Paket |
5 | Şekerli Vanilin | 2 Paket |
6 | Un | 2 Çay Bardağı |
7 | Ispanak | 0.5 Çay Bardağı |
8 | Krem şanti | 1 Paket |
9 | İnek Sütü | 1 Su Bardağı |
10 | Dondurulmuş Frambuaz | 15 Adet |
Sade rengi için; -2 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak.) -1 çay bardağı toz şeker -Yarım çay bardağı ılık su -Yarım paket kabartma tozu -1 paket şekerli vanilya - 1 çay bardağı un
Yeşil rengi için; -2 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak.) -1 çay bardağı toz şeker -Yarım çay bardağı hafif sulandırılmış taze ıspanak püresi-Yarım çay bardağı ılık su -Yarım paket kabartma tozu -1 paket şekerli vanilya -1 çay bardağı un
Kreması için; -1 paket krem şanti-1 su bardağı taze krema veya süt -10-15 kadar frambuaz COOK pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine hamuru yayın.
Pişirme; İki ayrı kapta hazırlanan hamuru 2 ayrı COOK buzdolabı poşetlerine koyup, poşetlerin köşelerinden delik açarak istediğiniz şekili vererek hamuru dökün. 180 derecede 15 dk. Pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra keki biraz soğumaya bırakın ve iç harcını döküp keki altındaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo haline getirin. Üzerinden de COOK streç film ile streçleyerek yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Kalori | 306.06 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 2.31 g | 4% |
Kolestrol | 0.01 mg | 0% |
Sodyum | 102.72 mg | 4% |
Toplam Karbonhidrat | 41.85 g | 14% |
Protein | 7.15 g | 14% |
Kalsiyum | 43.08 mg | 4% |
Demir | 0.06 mg | 0% |
Potasyum | 103.67 mg | 3% |
A Vitamini | 75.69 IU | 2% |
B3 Vitamini | 0.03 mg | 0% |
B6 Vitamini | 0.27 mg | 14% |
E Vitamini | 0.05 mg | 0% |