# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 1 Su Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
3 | Toz Şeker | 1 Su Bardağı |
4 | Yumurta | 1 Adet |
5 | Margarin | 100 Gram |
6 | Kabartma Tozu | 1 Tatlı Kaşığı |
7 | Golden Elma | 6 Adet |
Hazırlama: Margarini eritip soğumaya bırakın. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. İnce dilimler halinde doğrayın. Keki yapacağınız kalıbınızı hafifçe yağlayın. Yumurtayı çırptıktan sonra şekeri ilave edin. Erimiş margarini, un,tuz ve kabartma tozunu da karışıma katın.
Pişirme: Kek kalıbınızın tabanına elma dilimlerini yerleştirin. Elmaların üstüne kek hamurunu yayın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 40-50 dakika pişirdikten sonra arzu ederseniz sıcak sıcak, vanilyalı dondurma ile servis yapın. Eğer kek kalıbında pişirip servis tabağına almak isterseniz: keki fırından çıkardıktan sonra ıslak bez üzerinde 10-15 dakika bekletip iki elinizin arasında biraz silkeleyip sonra ters çevirirseniz kolaylıkla çıktığını göreceksiniz. Afiyet Olsun.
Kalori | 485.00 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 13.65 g | 21% |
Katı Yağ | 2.53 g | 13% |
Doymamış Yağ | 2.48 g | 25% |
Sodyum | 353.82 mg | 15% |
Toplam Karbonhidrat | 64.16 g | 21% |
Diyet Lifi | 6.25 mg | 21% |
Protein | 4.65 g | 9% |
Kalsiyum | 4.99 mg | 0% |
Demir | 2.54 mg | 14% |
Potasyum | 37 mg | 1% |
A Vitamini | 597.67 IU | 12% |
E Vitamini | 1.5 mg | 5% |
K Vitamini | 0.02 µg | 0% |