# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yoğurt | 3 Çorba Kaşığı |
2 | Un | 500 Gram |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Karabiber | 1 Tutam |
5 | Dana Kıyma | 500 Gram |
6 | Soğan | 1 Adet |
7 | Yumurta | 2 Adet |
8 | Margarin | 225 Gram |
9 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
10 | Cook Polietilen Streç Film | 1 Adet |
Kıymalı için hazırlanması: Soğanı yemeklik doğradıktan sonra kıyma ile birlikte tavada suyunu çekene kadar pişiriniz. Ocaktan aldıktan sonra tuz, karabiber ilave edip karıştırınız.
Hamurun hazırlanması: Oda sıcaklığındaki margarini eritmeden unla biraz kıyın. Sonra 2 yumurta, 3 çorba kaşığı yoğurdu ve unu ilave ederek yoğurun. Üstünü COOK Polietilen streç film ile örterek buzdolabında 2 saat bekletin. Sonra 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı oval şeklinde açın. Hazırladığınız kıymalı malzemeyi ortaya koyun, rulo olarak sarıp, kapattığınız kısım alta gelecek şekilde COOK Yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne yumurta sarısı sürün.
Pişirme: Önceden 175 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar 20 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın. Bu tarifi kıymalı iç yerine peynirli malzeme ile de yapabilirsiniz. Afiyet Olsun
Kalori | 571.38 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 35.67 g | 54% |
Katı Yağ | 4.28 g | 21% |
Doymamış Yağ | 4.19 g | 42% |
Kolestrol | 0.52 mg | 0% |
Sodyum | 480.97 mg | 20% |
Toplam Karbonhidrat | 6.9 g | 2% |
Protein | 21.64 g | 43% |
Kalsiyum | 9.79 mg | 1% |
Demir | 0.26 mg | 1% |
Potasyum | 100.35 mg | 3% |
A Vitamini | 1146.97 IU | 23% |
B3 Vitamini | 0.11 mg | 1% |
B6 Vitamini | 1 mg | 50% |
E Vitamini | 2.72 mg | 9% |
K Vitamini | 0.71 µg | 0% |